null

Beleggen begint met een plan. En een adviseur.


Voor je begint met beleggen, is het verstandig om een plan te hebben. Want meestal beleg je met een doel. Voor je pensioen, huis of voor je kinderen. Een adviseur helpt  jouw persoonlijke plan te maken. Met het beleggingsrisico wat bij jou past. Selecteert met jou de juiste producten. Zorgt voor maximaal rendement, zowel financieel als maatschappelijk. En rust.

Zoek een adviseur

Waarde

Weet je dat een adviseur ieder jaar gemiddeld ruim 3% waarde toevoegt aan je vermogen?

Fiscale keuzes

Een goede adviseur helpt je met het maken van de juiste fiscale keuzes.

Rationeel advies

Beleggen en emoties gaan niet samen. Een adviseur is heel vaak een goed klankbord.

In een goed plan staan de antwoorden op belangrijke vragen, zoals:

  • Wat is je huidige financiële situatie? En hoe zie je dat later?
  • Wat heb je nu aan bezittingen? 
  • Welke doelen heb je? 
  • Is beleggen noodzakelijk voor je pensioen of meer een extraatje? 
  • Welk rendement wil (moet) moet je daarvoor bereiken?
  • Wanneer heb je het geld nodig? 
  • Welk type belegger ben je?

Een adviseur vinden?

Door heel Nederland heeft Stan&Wende een netwerk van geselecteerde en duurzame adviseurs. Allemaal gecertificeerd, allemaal onafhankelijk en zelfstandig en natuurlijk heel goed thuis op het gebied van beleggen. Zij helpen jou met het maken van een passend financieel plan. Een zinvolle investering die zichzelf terugverdient en je rust geeft.

Vrouwen hadden het al langer door

Als het over geld gaat, zijn mensen vaak op zoek naar een mannelijke adviseur. Onterecht, want vrouwelijke adviseurs kunnen minstens zo goed -zo niet beter- met geld omgaan. In tegenstelling tot de meeste vermogensbeheerders werken wij veel met vrouwelijke adviseurs. Daar zijn we trots op!   

Wat klanten zeggen met een adviseur bij Stan&Wende

Goed advies over erfenis

'Ik kreeg goed advies over het spreiden van mijn beleggingen en welk risicoprofiel het best bij me past. Dit afstemmen op mijn situatie ging heel prettig met onze adviseur Wouter. 


Toen we een erfenis kregen, wilden we daar een zo duurzaam mogelijke bestemming voor zoeken. Dus niet bij een gewone bank, omdat je dan niet zeker weet waar je geld aan wordt besteed. Bij Stan&Wende vonden we die zekerheid wel. Door het persoonlijk contact groeide het vertrouwen. Daardoor hebben we de beleggingen die we her en der hadden, ook ondergebracht bij Stan&Wende.'

Taco van Maanen

HR professional

Beleggen met impact

'Ik wil niet ten koste van anderen mijn geld vermeerderen. Vandaar dat ik zoek naar manieren om met mijn geld om te gaan, zonder dat dit mezelf benadeelt. Ik zie het als een investering die mooie dingen mogelijk maakt.


Bij Stan&Wende denken ze bij winst niet alleen aan geld, ze kijken op welke manier er nog meer positief verschil gemaakt kan worden.'


Stan&Wende zoekt de beleggingen zorgvuldig uit. Ze proberen winst breder te zien dan alleen financiële winst. Omdat alles online gaat betaal ik niet voor het marmer op de vloer.

Ilse Duijvestein

Docente en duurzaam actief

Goede ervaringen adviseur 

‘Mijn adviseur had goede ervaringen met Stan&Wende. Hij had  al verschillende klanten die er belegden. Ik ben niet iemand die dan nog internet gaat afstruinen om het werk van mijn adviseur over te doen. Ik vertrouw op zijn deskundigheid. Ook vind ik het prettig dat iemand anders mijn vermogen beheert. Het is tijdrovend om er zelf mee bezig te zijn, daar heb ik geen zin in.’


‘Bij Stan&Wende kun je beleggen in microkrediet. Dat vind ik belangrijk, omdat je  niet alleen rendement op je geld krijgt, maar ook een ander helpt uit de armoede te blijven. Dat heeft me over de streep getrokken om voor Stan&Wende te kiezen.’

Martien van der Valk

Gepensioneerd ondernemer

Veelgestelde vragen

Ik zoek een adviseur

Waar vind ik een goede adviseur?

We hebben een landelijk netwerk van onafhankelijk en goed gekwalificeerde adviseurs. Dat betekent dat er altijd eentje bij jou in de buurt is. Maar vaak kun je ook online contact hebben als je dat prettiger vindt. Kijk zelf op de website. Of neem met ons contact op, dan brengen wij je in contact met een adviseur die het beste bij jou past.

Wat is de toegevoegde waarde van een adviseur voor mij?

Een goede, liefst onafhankelijke adviseur kan je met veel zaken helpen, zoals:
- Maken van een financieel plan
- Zorgen voor de juiste fiscale keuzes
- Helpen met rationale beslissingen en behoeden voor emotionele keuzes.
- Goede sparringpartner zijn
- Bepalen van een bij jou passend beleggingsprofiel

Uit onderzoek blijkt dat als je je laat bijstaan door een financieel adviseur, je ieder jaar tot wel 3,75% extra rendement maakt op je vermogen.

Is advies gratis?

Goed advies is nooit gratis, maar betaalt zich op termijn altijd terug. Een adviseur die jou bijstaat zal daarvoor kosten in rekening brengen, afhankelijk van het gevraagde advies. Een eerste kennismaking is meestal kosteloos en vrijblijvend.

Stan&Wende en een adviseur: hoe werkt dat?

De adviseurs waar wij mee samenwerken zijn allemaal onafhankelijk. Hij of zij kiest er zelf voor om de beleggingen van hun relaties te laten beheren door Stan&Wende. De dienstverlening verschilt per adviseur.

We helpen de met ons samenwerkende adviseurs op allerlei manieren: met informatie over duurzaam beleggen, met specifieke tooling, het openen en administreren van rekeningen enz.

Om de onafhankelijkheid te waarborgen ontvangen ze van Stan&Wende geen vergoeding. De dienstverlening verschilt per adviseur en de klant betaalt de adviseur dus zelf.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel 'm hier

null

Een adviseur helpt je met het maken van de juiste beleggingskeuzes.