null


Wouter en Hubrien


Leuke foto. Maar volgens mij zit Hubrien toch echt links van Wouter. En hij rechts van Hubrien. Zoiets.


Meer weten over deze mannen? lees hieronder verder.


Wouter van Leusen

Wouter koos al jong voor de financiële wereld als adviseur en coach. Dat kwam door het inspirerende klimaat in zijn ouderlijk huis. Zijn vader, econoom en leraar, deed aan beleggingen, ze lazen thuis de NRC met daarin elke dag de beursnotities en er werd veel gepraat over geldzaken. Ook zijn moeder zat in het onderwijs. Omgaan met geld en goed kunnen uitleggen zit Wouter in het bloed. Hij heeft de bijzondere en waardevolle combinatie van zowel belangstelling voor cijfers als mensen. En al op zijn 18e begon hij met beleggen en hij is er nooit mee gestopt. Wouter heeft veel werkervaring in de geldsector en veel opleidingen gedaan. Periodiek schrijft hij columns over beleggen.

Sinds 2009 is Wouter eigenaar van Financieel Bewust Zijn in Haarlem. Hij is getrouwd met Wendy en zij hebben samen dochter Wende. Ze gunnen hun kind, andere kinderen en alle volgende generaties een toekomst in goede gezondheid, met een plek om te wonen, voedsel en schoon water en alles wat je nodig hebt in een duurzame wereld waar het voor iedereen goed toeven is. ‘Het besef dringt nu langzaam door. Als we met z’n allen zo doorgaan, komt er al op korte termijn schaarste. Het is hoog tijd voor nog meer aandacht voor duurzaamheid, de praktijk ervan. Daar hoort duurzaam beleggen ook bij!’ Behalve duurzaamheid in zijn werk, betekent duurzaam voor Wouter onder andere gebruik maken van Greenwheels, bankieren bij een duurzame bank, beleggen in een duurzame portefeuille, veelal biologisch eten en zuinig zijn met energie.

Hubrien Meijaard

‘Aan het eind van mijn geld houd ik altijd een stuk maand over.’ Deze zin komt van Loesje. Hubrien  heeft een bijzondere band met deze organisatie. Dat mag gezegd worden, hoewel het  ongebruikelijk is in de financiële wereld om namen te noemen van cliënten. Hubrien, die al meer dan 30 jaar met plezier in het vak zit, regelt kosteloos de pensioenen van de medewerkers van Loesje. In ruil daarvoor mag hij de naam noemen van deze bijzondere opdrachtgever. 

In het algemeen gaat het hem niet zozeer om geld, maar vooral om de mensen die daarmee omgaan. Hij volgt daarbij ook allerlei alternatieve waardesystemen in ontwikkeling, zoals ruilen in diensten, tijd of goederen.

Hubrien komt uit een gezin met weinig geld. Toch hebben zijn ouders hem nooit het gevoel gegeven iets te kort te komen. Daar boft hij mee! Als je van huis uit geleerd hebt om tot het einde van de maand goed met je geld om te gaan, heb je een streepje voor. Het sociale klimaat bepaalt voor een deel je latere handelen met geld. Omgaan met geld leer je niet op school. Hubrien heeft daarom een aantal jaren vrijwillig les gegeven bij de stichting Leven en Financiën (LEF) bij het ROC-onderwijs en heeft daarvoor ook veel gastdocenten opgeleid.

Hubrien kan zich als boeddhistisch ondernemer natuurlijk helemaal in de filosofie van Stan&Wende vinden. Ook hij gaat voor een duurzame toekomst voor de komende generaties, zonder verder geplunder van de aarde. Hij geeft graag de donkergroene beleggingsportefeuilles van Stan&Wende een vaste plek bij zijn klanten, met als doel een win-win-situatie te faciliteren voor alle betrokkenen.


null

Stan&Wende belegt jouw geld in zaken die de wereld beter maken