Ahmet wilde zakelijk en privégeld vergroenen
01 maart 2022 

Ahmet wilde zakelijk en privégeld vergroenen

Ahmet is net 42 geworden. Hij is nu 4 jaar ZZP-er en dat bevalt hem goed. Leuke en interessante opdrachten, wisselende samenwerkingen. Hij werkt – vooral sinds Corona – veel thuis. Dat is ook goed te combineren met de zorg van zijn twee kinderen van 6 en 8 jaar.

Financieel gaat het goed en hij heeft nu best veel geld op zijn spaarrekeningen staan. Een goed moment om eens te kijken: waar sta ik nu en waar wil ik heen? En minstens zo belangrijk: hoe pak ik dat financieel verstandig en slim aan?

Tot nu heeft hij eigenlijk het meeste zelf geregeld: hypotheek, rekeningen voor de kinderen, verschillende rekeningen voor zaak en privé. Hij is al begonnen om maandelijks een klein bedrag voor zijn pensioen opzij te zetten. Dat doet hij bij een ”lichtgroene” partij. Wel een beetje duurzaam, maar hij vraagt zich wel af of dit nu ook echt impact heeft.

Hij heeft dus overal wel wat en vraagt zich af of hij nu wel voldoende spaart voor later. En of zijn financiële zaken wat simpeler en overzichtelijker kunnen. Maar wel echt duurzaam dus.

Daarom schakelt hij Stan&Wende in om hem hierbij te helpen. In het gesprek met een adviseur is ruimte om al zijn vragen te stellen. Ook blijkt hier dat hij het belangrijk vindt dat zijn kinderen straks een goede start krijgen, zowel bij studie als bij een huis kopen.

De ideale oplossing voor Ahmet

Hij maakt samen met de adviseur een overzichtelijk plan. Daarin worden o.a. de volgende zaken geregeld:

  • Hij gaat donkergroen pensioen opbouwen bij Stan&Wende. Om later voldoende te hebben gaat hij ieder jaar in ieder geval de maximaal aftrekbare bedragen storten. Ook wordt de waarde van het lichtgroene potje overgeheveld naar zijn nieuwe pensioenrekening. Natuurlijk fiscaalvriendelijk en zonder kosten: wel zo makkelijk.
  • De lopende spaarrekeningen van de kinderen leveren niet veel op. Hij heeft nog voldoende tijd om voor de kinderen te gaan beleggen. Dus regelt hij dat ook op speciale kinderrekeningen bij Stan&Wende.
  • Ahmet heeft altijd een behoorlijk bedrag op zijn zakelijke rekening staan: je weet nooit wat er kan gebeuren. De adviseur geeft aan dat dit bedrag voorzichtig beleggen op een speciale microkredietrekeningen hem toch wat rendement kan opleveren. Een echte eye-opener: zo gaat zijn “passieve” geld toch actief voor hem aan het werk, zowel financieel als maatschappelijk.

Wat is de ideale oplossing voor jou?

Misschien is Ahmet's oplossing ook op jou van toepassing. Maar elk mens en elke situatie is vaak net weer anders. Bekijk hier de opties. Voor een advies op maat werken we samen met kundige en onafhankelijke adviseurs, die goed bekend zijn met de producten van Stan&Wende. Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen