null

Meer rendement: doorbeleggen van je pensioenuitkering


Maar dan wel gegarandeerd 100% duurzaam. Wij investeren jouw pensioengeld verantwoord in een zorgvuldige selectie van donkergroene beleggingsfondsen. 

Beleggen van je pensioenuitkering is op lange termijn meestal ook beter dan een vaste lage uitkering. Veilig, vertrouwd en betrouwbaar.

Microkrediet

Onze speciale microkrediet portefeuille: Voorzichtig beleggen met veel impact.

Fiscale keuzes

Een goede onafhankelijke adviseur helpt je met het maken van de juiste fiscale keuzes.

Veilig

Jouw geld staat veilig op een aparte bewaarrekening bij onze partner Fondsenplatform.

Hoe werkt doorbeleggen van je pensioenuitkering?

  • Je stort de uitkering van je polis of het saldo van je bankspaarrekening op je persoonlijke pensioenrekening.
  • Ga je met pensioen? Dan moet je je pensioenpot omzetten in een tijdelijk of levenslang pensioeninkomen. Je mag je geld niet in 1 keer opnemen.
  • Over je pensioenuitkeringen betaal je belasting. Vanaf je AOW-leeftijd is dat meestal een stuk lager dan nu. Dus een aantrekkelijk fiscaal voordeel.
  • Wat gebeurt er als je komt te overlijden? Dit geld is en blijft van jou, dus je nabestaanden ontvangen altijd de overige uitkeringen.
  • De uitkeringen worden jaarlijks vastgesteld. De hoogte van de uitkering is o.a. afhankelijk van het behaalde rendement op jouw pensioenpot en de afgesproken looptijd. Maatwerk dus. We maken graag een passende berekening voor jou.

In 4 stappen een uitkerende pensioenrekening openen. Hoe werkt dat?

1. Bepaal jouw uitkering

Bepaal eerst de gewenste looptijd en hoogte van je uitkering.

2. Start met openen rekening

De uitkerende pensioenrekening komt op jouw eigen naam te staan.

3. Jouw profiel


Wat is jouw persoonlijke beleggersprofiel? Welk risico past bij jou? Welke duurzaamheidsvoorkeuren heb jij? Dit bepaal je hier.

4. Persoonlijke informatie

Vul je persoonlijke gegevens in en stuur je aanvraag naar ons toe.

Wij gaan dan direct voor je aan de slag!

Zoals je ziet: een duidelijk en eenvoudig stappenplan om je uitkerende pensioenrekening te openen. Bij iedere stap zie je vanzelf wat je moet invullen, wat dat voor jou betekent en hoe je verder gaat naar de volgende stap. 

Overstapservice

Heb je een bankspaarrekening, vrijkomende lijfrente, oude woekerpolis of een Fiscale Oudedag Reserve (FOR)? Wij helpen jou om deze gemakkelijk – en zonder kosten of boetes – over te zetten naar je nieuwe pensioenrekening van Stan&Wende. Dat kan al in de opbouwfase van je pensioenvermogen. Maar het kan ook als je AOW krijgt en je uitkeringen wilt regelen. Voor jou misschien wat lastige materie. Voor ons gesneden koek. Neem contact met ons op.

Wat klanten zeggen met een pensioenrekening bij Stan&Wende

Super simpel allemaal

'Ik beleg om vermogen op te bouwen, zowel voor pensioen als voor het aflossen van de hypotheek. Eerst had ik er weerstand tegen. Beleggen leek me complex en risicovol. Maar bij Stan&Wende heb ik er gelukkig geen omkijken naar. Voor mij is het super simpel allemaal.'
Aartjan van Erkel

De beruchtste copywriter

Beleggen in microkrediet

'Ik vind  het prettig dat iemand anders mijn vermogen beheert. Het is best tijdrovend om daar zelf mee bezig te zijn, daar heb ik geen zin in.’


‘Bij Stan&Wende kun je beleggen in microkrediet. Dat vind ik belangrijk, omdat je niet alleen rendement op je geld krijgt, maar ook  een ander helpt uit de armoede te blijven. Dat heeft me over de streep getrokken om voor Stan&Wende te kiezen.’

Martien van der Valk

Gepensioneerd ondernemer

Kiezen voor toekomstdroom

'Ik ontdekte dat ik kon kiezen voor mijn eigen toekomstdroom (een duurzaam huis bouwen) en tegelijk voor maatschappelijk rendement. Natuurlijk vond ik het wel spannend om te beleggen. Maar het gaat eigenlijk vanzelf doordat er maandelijks automatisch een bedrag naar mijn rekening gaat. Een keer per jaar stort ik dan zelf nog geld bij dat ik dan kan missen.'

Leonie Haas

De Merkarchitect

Onze resultaten van de afgelopen 10 jaar

De rendementen van onze duurzame portefeuilles zijn gewoon goed te noemen.
Hieronder zie je het rendement van onze neutrale portefeuille, gemiddeld netto 5% per jaar.
Het rendement van een vergelijkbare onafhankelijk index van 70 andere vermogensbeheerders is 4% per jaar.

Bron: VBR-index© vermogensbeheer.nl

Bekijk de rendementen van alle portefeuilles

Veelgestelde vragen

Producten - Pensioenrekening uitkeren

Waarom zou ik pensioenbeleggen bij Stan&Wende?

Wij onderscheiden ons door een aantal zaken:
- We zijn volledig onafhankelijk van banken en andere financiële instellingen
- Onze portefeuilles zijn alleen maar opgebouwd uit 100% duurzame beleggingsfondsen van verschillende beleggingsinstellingen.
- We hebben al ruim 10 jaar een bewezen goed rendement.
- We zijn de enige pensioen/lijfrente-aanbieder waar jouw geld wordt belegd in 100% donkergroene fondsen.
- Je kunt bij ons rechtstreeks beleggen, maar ook via een adviseur.
- We zijn de enige onafhankelijke aanbieder die een speciale microkredietportefeuille heeft.
- We hebben een speciale online community.

Wat levert een duurzame beleggingsrekening van Stan&Wende mij op?

Bij duurzaam beleggen heb je zowel een financieel als een maatschappelijk rendement. De financiële rendementen van duurzaam beleggen zijn gelijk of beter dan niet-duurzame beleggingen. Vergeleken met ongeveer 70 andere vermogensbeheerders leveren onze portefeuilles al ruim 10 jaar gemiddeld een beter netto rendement (dus na kosten) op (bron: vermogensbeheer.nl). Op onze pagina over gerealiseerde rendementen kun je hier meer over lezen.

Wat kost een beleggingsrekening van Stan&Wende?

Ons kostenbeleid is volledig transparant. Onze vergoeding behoort tot de laagste in Nederland. Lees alles over de kosten op onze kostenpagina.

Ik zie erg op tegen het overstappen van mijn huidige bank of verzekeraar naar Stan&Wende. Is dat niet erg ingewikkeld en duur?

Overstappen naar je nieuwe duurzame pensioenrekening is tegenwoordig gelukkig eenvoudig en niet duur. Met onze speciale overstapservice helpen we je op dit gemakkelijk en zorgeloos te regelen.

Wat verstaat Stan&Wende onder duurzaam beleggen?

Mens (people)
Het betreft ondernemingen die goed omgaan met werknemers en met het welzijn van mensen in het algemeen. Je investeert in ondernemingen die onder ander mensenrechten respecteren, wapenhandel mijden en die eerlijk inkopen bij leveranciers.

Milieu/Planeet (planet)
Je belegt in ondernemingen die bewust omgaan met schaarse grondstoffen, die afval recyclen en zo klimaatneutraal mogelijk werken. Beleggen is investeren in schone energie en in bedrijven die de uitstoot van broeikasgassen verminderen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zon- of windenergie. Of in bedrijven die zich bezighouden met biologische, diervriendelijke landbouw.

Maatschappij (profit)
De bedrijven waarin je belegt zijn transparant. Je weet dat ze bijdragen aan de groei van ontwikkelingslanden, geen belasting ontwijken en dat ze zich verre houden van corruptie. De bedrijven beogen duurzame groei van de onderneming en de economie.

Staat jouw vraag er niet tussen?

null

Waarom we groen en sociaal doen

Omdat dat logisch is, volgens ons. Iederéén wil dat onze planeet een fijne en leefbare plek is, ook -of misschien wel juist- voor volgende generaties. Zonder armoede, met een gezond klimaat en meer biodiversiteit. En omdat wij goed zijn in beleggen, willen we daarin de best denkbare keuzes maken.