null

Je wilt vermogen opbouwen, hoe werkt dat?


Wat is jouw situatie? Pensioen wat je wilt opbouwen, een erfenis, de verkoopopbrengst van je zaak beleggen, een potje voor je kind: hoe kun je die rendabel en duurzaam beleggen?
We hebben hieronder een aantal geanonimiseerde casussen van klanten als voorbeeld gemaakt: kijk welke het best bij jouw situatie past.

Beleggingsrekening openen particulier

Vertrouwd

We staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en hebben alle vergunningen.

Betrouwbaar

Bescherming van je persoonlijke gegevens heeft onze hoogste prioriteit. 

Duidelijke keuzes

Het fijne is: uit het enorme aanbod hebben wij voor jou de best mogelijke keuze gemaakt. 

Welke situatie past bij jou?

Sparen of beleggen

Je staat volop in het leven. Kinderen, werk, fijn wonen

Je hebt wellicht al wat geld op je spaarrekening staan of zelfs belegd. En je merkt: het is tijd om je financiële zaken eens een keer goed op een rijtje te zetten. Structuur aanbrengen en duidelijkheid krijgen. Wij noemen dat: een financieel plan maken. Want hoeveel heb jij nodig om van te leven, nu en als je met pensioen bent? Wat heb je al opgebouwd, wat kun en wil je opzijzetten “voor later”? En wanneer is dat eigenlijk voor jou, later? En wat past dan het beste bij jou: sparen? Of toch beleggen? Wat levert jou dat dan op? Allemaal logische vragen, die de mensen van Stan&Wende samen met je beantwoorden. Lees hier verder hoe dat werkt »

Beleggen voor de toekomst

Je bent ondernemer. 30, 40, 50 jaar

Je zaak net begonnen of al wat langer op de rit. Hoogste tijd om financieel wat zaken voor je pensioen te gaan regelen. Soms heb je al wat op een spaarrekening staan. Of niet en je wilt nu gewoon gaan beginnen. Maar hoe doe je dat? Hoeveel is dan nodig? En dat kan toch ook met belastingvoordeel, hoe werkt dat eigenlijk? Soms kan je boekhouder je helpen. Maar je hebt hier meestal net wat meer hulp bij nodig. Want is het wel nodig om te beleggen met jouw pensioengeld? En zo ja, hoe en waar kun je dan het beste beleggen? Welke risico’s loop je dan? Met al die vragen kun je eenvoudig terecht bij de deskundige mensen van Stan&Wende. Lees hier meer »

Je bent al een poosje bezig met je pensioenopbouw

Je bent al een poosje bezig met je pensioenopbouw. Soms binnen een al wat oudere polis die helaas meestal veel kosten en weinig oplevert. Of een bankspaarrekening met heel weinig kosten, maar ook heel weinig rente. Kan dat ook anders? Zijn er ook mogelijkheden om groen je pensioen te bouwen met een serieus financieel rendement? En kan dat dan zomaar, je geld van de ene naar de andere pensioenpot overhevelen? Zinvolle vragen, waar serieuze antwoorden voor zijn. Lees ze hier »

Erfenis beleggen

Je krijgt een erfenis

En die is toch net wat meer dan een leuke auto. Wat ga je daar mee doen? Beleggen? Prima, maar hoe pak je dat aan? Waar moet je rekening mee houden? Is het goed om die erfenis mee te nemen in je totale financiële plan? In deze situatie zit je vaak met veel vragen en onzekerheden. De mensen van Stan&Wende hebben de antwoorden, zorgen voor duidelijkheid en helpen je met het maken van bewuste keuzes.Leer hier verder » 

Beleggen voor het nageslacht

Jouw kind of kleinkind: de mooiste van de wereld, toch? 

Daar zet je graag wat voor opzij. Vaak voor een studie. Of om te helpen met een eerste huis. Kortom: een leuk appeltje voor de dorst. Misschien heb je al wat gespaard, of je gaat nu beginnen. Als je dat per maand doet, gaat het eigenlijk ongemerkt. Is beleggen dan een goed idee? En is dit iets voor vader en moeder, of ook voor opa en oma? Zet je trouwens het geld op naam van je kind, of wil je later zelf de regie over dat geld houden? Allemaal vragen die wij vaak krijgen van ouders en grootouders. En de juiste antwoorden op hebben »

Polis beleggen

Er komt een polis (of Gouden Handdruk) tot uitkering

Toen je die afsloot, had je bedacht dat bijvoorbeeld 55 jaar een mooie leeftijd was om te stoppen. Maar nu ben je gewoon lekker aan het werk en eigenlijk heb je dat geld nog niet nodig. Wat dan? Moet je dat geld al laten uitkeren? Of kun je zo’n polis ergens anders voortzetten totdat je echt gaat stoppen? En hoe werkt dat dan fiscaal? En wat kost dat dan? En natuurlijk wil je ook weten welke beleggingen je het beste kunt kiezen. Best veel vragen, waar de adviseurs van Stan&Wende de antwoorden op hebben, handig! Leer hier verder »

Er komt geld vrij, beleggen?

Je hebt je zaak verkocht

En opeens staat er best veel geld op je rekening. Dat moet natuurlijk goed en zorgvuldig beheerd worden. Wat ga je er mee doen? Hoe lang kun je het wegzetten voordat je er geld uit gaat halen voor je pensioen? Hoe zit dat eigenlijk met de belastingen, nu en later? Samen met je accountant of adviseur zorgen wij voor een gedegen plan voor het investeren van je geld. Daar heb je altijd hard voor gewerkt, dus dat moet met aandacht begeleid worden. Lees hier meer over hoe wij je kunnen ontzorgen »

Wat klanten zeggen met een beleggingsrekening bij Stan&Wende

Stabiel en betrouwbaar

Als eigenaar van de portal duurzaam-beleggen.nl kijk ik natuurlijk kritisch naar aanbieders in de markt. Stan&Wende hebben mij ervan overtuigd dat ze een stabiele en betrouwbare partij zijn.


Als zzp’er wil ik de zekerheid dat ik voldoende waarde opbouw om met een gerust hart met pensioen te kunnen gaan. Maar ik zocht ook naar de meest duurzame optie. Daarom koos ik voor Stan&Wende. Voor zover ik weet, bieden zij de meest duurzame ‘donkergroene’ pensioenvoorziening.'

Folkert van der Molen

Duurzame influencer & meer

Beleggen met impact

‘Ik wil niet ten koste van anderen mijn geld vermeerderen. Vandaar dat ik zoek naar manieren om met mijn geld om te gaan, zonder dat dit mezelf benadeelt. Ik zie het als een investering die mooie dingen mogelijk maakt.


Bij Stan&Wende denken ze bij winst niet alleen aan geld,  ze kijken op welke manier er nog meer positief verschil gemaakt kan worden.'Ilse Duijvestein

Docente en duurzaam actief

Vermogen voor pensioen

'Toen ik als zelfstandige pensioen ging opbouwen was de keuze voor S&W snel gemaakt. Ze hielpen me ook met het boetevrij omzetten naar een fiscale lijfrente. 


Als ik net heb ingelegd en de waarde ineens 10% daalt, twijfel ik soms ook over beleggen. Inmiddels weet ik dat je de lange termijn voor ogen moet houden. Wie geduld heeft, wordt beloond.'

Henk Jan Brinks

Financieel Consultant

Veelgestelde vragen over vermogen opbouwen

Ik wil vermogen opbouwen

Wat levert een duurzame beleggingsrekening van Stan&Wende mij op?

Bij duurzaam beleggen heb je zowel een financieel als een maatschappelijk rendement. De financiële rendementen van duurzaam beleggen zijn gelijk of beter dan niet-duurzame beleggingen. Vergeleken met ongeveer 70 andere vermogensbeheerders leveren onze portefeuilles al ruim 10 jaar gemiddeld een beter netto rendement (dus na kosten) op (bron: vermogensbeheer.nl). Op onze pagina over gerealiseerde rendementen kun je hier meer over lezen.

Wat kost een beleggingsrekening van Stan&Wende?

Ons kostenbeleid is volledig transparant. Onze vergoeding behoort tot de laagste in Nederland. Lees alles over de kosten op onze kostenpagina.

Is beleggen iets voor mij?

Beleggen kan een eenvoudige, verstandig en slimme manier zijn om je doelen of dromen te realiseren. Dat kan een praktisch doel zijn, zoals een beter pensioen of de studie van je kind. Maar bijvoorbeeld ook om een lang gekoesterde droom te realiseren – zoals een zeiltocht om de wereld. Je kan al vanaf € 5.000 eenmalig of € 100 per maand bij Stan&Wende beginnen. Ook zonder specifieke kennis van de markt of ervaring met beleggen. Realiseer je dat met beleggen je geld -vaak tijdelijk- minder waard kan worden. Je hebt dus altijd een bepaalde beleggingshorizon nodig, afhankelijk van je doel en de soort belegging.

Ik zie erg op tegen het overstappen van mijn huidige bank of verzekeraar naar Stan&Wende. Is dat niet erg ingewikkeld en duur?

Overstappen naar je nieuwe duurzame beleggingsrekening is tegenwoordig gelukkig eenvoudig en niet duur. Met onze speciale overstapservice helpen we je op dit gemakkelijk en zorgeloos te regelen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

null

Goed financieel rendement

Beleggen bij Stan&Wende zorgt voor een goed rendement. Heel goed zelfs. Wist je dat we de afgelopen 10 jaar gemiddeld een flink hoger rendement haalden vergeleken met 70 andere vermogensbeheerders in Nederland?