null

Je hebt je zaak verkocht.

  • Hieronder lees je in een casus van een klant (we noemen hem hier Rob) hoe je duurzaam met je vermogen kunt omgaan.
  • Ook zie je een aantal concrete productmogelijkheden. 
  • Misschien heb je nog spaargeld of beleggingen elders. Ook met overstappen kunnen wij of een andere adviseur je helpen.
Bekijk jouw opties

Gemak

Het fijne is: uit het enorme aanbod hebben wij voor jou de best mogelijke keuze gemaakt. 

Veilig

Jouw geld staat veilig op een aparte bewaarrekening bij onze partner Fondsenplatform.

Elk moment stoppen

Bij Stan&Wende zit je nergens aan vast. Je geld is 24/7 opvraagbaar. Je kunt er altijd bij.

Rob verkocht zijn zaak - eerder dan verwacht

Rob is 60 jaar. Hij werkt nog met plezier in zijn zaak. Maar er kwam een geïnteresseerde koper voorbij die wel een heel goed bod deed. Na overleg met zijn accountant – en natuurlijk zijn partner – heeft hij besloten op het aanbod in te gaan.

Welke beleggingsrekeningen passen bij jou?

Als je zaak verkocht is, kan het zijn dat er alleen geld in  privé is of ook nog een gedeelte in je BV. Ook moet er vaak iets geregeld worden voor lijfrente of pensioen. Voor alle situaties is een passende duurzame rekening beschikbaar.
Je hebt altijd de keuze uit meerdere soorten beleggingen. Als je wilt kunt je altijd zonder gedoe en kosten geld storten of opnemen. Let bij lijfrente en pensioen wel op dat er fiscale regels zijn.

Particuliere beleggingsrekening

Je wilt je spaargeld of ergens anders opgebouwde beleggingen samenvoegen op één verantwoorde beleggingsrekening.

Zakelijke beleggingsrekening

Als je een pensioenreserve (“pensioen eigen beheer” ) in je BV hebt, kan je die natuurlijk prima duurzaam beleggen, ook als de uitkeringen al zijn ingegaan.

Pensioenrekening uitkeren

Je lijfrentepolis komt tot uitkering en je wilt de uitkering laten ingaan.

Pensioenrekening voortzetten

Je polis heeft de einddatum nog niet bereikt, maar je wilt de waarde van deze polis of bankspaarrekening duurzaam voortzetten bij Stan&Wende. En pas later laten uitkeren.

Had je in het verleden een stamrecht of pensioen in eigen beheer?

In het verleden zijn vaak Gouden Handdrukken in een polis of op een bankspaarrekening gestort. Of dit “stamrecht” (zo heet dat officieel) is in een BV gestort. Ook werd er vaak pensioen in eigen beheer opgebouwd in een BV. Soms, maar niet altijd, is deze omgezet in een OudedagsVerplichting (ODV). En bij eenmanszaken staat vaak nog een behoorlijke FOR (oudedag)reserve op de balans. Wat veel mensen niet weten, is dat je ook deze zaken eenvoudig kunnen worden omgezet naar donkergroene Stan&Wende rekeningen.
Een hoop termen, veel informatie. Niet iets wat je volgens ons zelf moet doen, dus overleg hierover met je adviseur.

Laat je helpen door een goede adviseur

Voor ons is dit gesneden koek, dagelijks werk. Voor jou meestal niet. Wij weten dat de keuze van het juiste product voor jou nauwkeurig luistert. En dat een goed financieel plan – groot of klein – je helpt om duidelijkheid, inzicht en rust te krijgen. 

Dit kun je dus het beste samen met een goede adviseur bekijken. Wij werken daarom samen met onafhankelijke adviseurs die je hierbij prima kunnen helpen. Hier vind je een lijst van adviseurs. Er is er altijd eentje in jouw buurt, maar online contact kan natuurlijk ook.

Stamrechtrekening opbouw

Je stamrechtpolis komt tot uitkering, maar je wilt de uitkering uitstellen.

Je stamrechtpolis heeft de einddatum nog niet bereikt, maar je wilt de waarde van deze polis of bankspaarrekening duurzaam voortzetten bij Stan&Wende. En pas later laten uitkeren.

De opgebouwde stamrechtreserve in je BV hoeft nog niet uitgekeerd te worden, maar je wilt de waarde duurzaam voortzetten bij Stan&Wende. En pas later laten uitkeren.

Stamrechtrekening uitkeren

Je stamrechtpolis komt tot uitkering en je wilt de uitkering laten ingaan.

De opgebouwde stamrechtreserve in je BV moet ingaan, of is al ingegaan.

Zakelijke beleggingsrekening

Als je een pensioenreserve (“pensioen eigen beheer” ) in je BV hebt, kan je die natuurlijk prima duurzaam beleggen, ook als de uitkeringen al zijn ingegaan.

Pensioenrekening uitkeren

Je “OudedagsVerplichting” (ODV) kun je laten uitkeren in je BV, maar meestal wordt gekozen voor een meer flexibele uitkering buiten de BV. Dat kan als een tijdelijke of levenslange lijfrente.

Of heb of had je een eenmanszaak met een FOR (oudedagsreserve) op de balans? Soms is afkopen mogelijk, vaak is uitkeren als een lijfrente fiscaal beter.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over hoe je het beste met de opbrengsten uit je zaak kunt omgaan? Heb je vragen over duurzaam beleggen? Stuur ons een bericht. We helpen je graag!

null