Rob verkocht zijn zaak - eerder dan verwacht
13 juni 2022 

Rob verkocht zijn zaak - eerder dan verwacht

Rob is 60 jaar. Hij werkt nog met plezier in zijn zaak. Maar er kwam een geïnteresseerde koper voorbij die wel een heel goed bod deed. Na overleg met zijn accountant – en natuurlijk zijn partner – heeft hij besloten op het aanbod in te gaan. Het geeft hem ook de mogelijkheid om nog veel andere leuke dingen – samen met zijn partner – te gaan doen de komende jaren. Nu zijn ze nog gezond. En ook hebben ze nu meer ruimte om hun kinderen te helpen.

Hij heeft in de loop van de jaren diverse polissen afgesloten. Beleggingen heeft hij ook bij zijn huisbank. Ooit op advies van zijn bankier daar geregeld, maar niet echt bijgehouden. En natuurlijk staat er en een groot bedrag op zijn zakelijke rekening: hoe kan hij daar het beste mee omgaan.  

De ideale oplossing voor Rob

Hij is echt niet dom, maar er moeten nu wel veel dingen tegelijk worden bekeken en geregeld. Hij wil niet het risico lopen dat hij nu verkeerde beslissingen maakt. Dit soort zaken bespreekt hij altijd met zijn accountant. Die helpt hem heel goed om de cijfers en het fiscale plaatje goed op een rij te zetten. Maar polissen en beleggingen concreet regelen: dat is niet zijn ding, dus dat moet ergens anders geregeld worden. Rob en zijn partner vinden heel veel goed. Maar wat ze in ieder geval willen is dat hun geld, waar ze lang en hard voor hebben gewerkt, nu wel verantwoord en zorgvuldig wordt beheerd. Daarom besluiten ze om een adviseur van Stan&Wende in te schakelen. Onafhankelijk en donkergroen: dat heeft vertrouwen.

In overleg met de accountant wordt gekozen om een gedeelte van de lijfrentepolissen te gebruiken als overbrugging tot zijn AOW-leeftijd. Samen met een gedeelte van de opbrengst van de zaak is dit voldoende totdat zijn pensioen ingaat. En ze maken een degelijk schenkingsplan voor de kinderen. Lijfrente, opbrengst zaak en schenkingen 100% duurzaam beleggen: een echte eye-opener voor hem! 

Wat is de ideale oplossing voor jou?

Misschien is Robs oplossing ook op jou van toepassing. Maar elk mens en elke situatie is vaak net weer anders. Bekijk hier de opties. Voor een advies op maat werken we samen met kundige en onafhankelijke adviseurs, die goed bekend zijn met de producten van Stan&Wende. Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op.


Over de schrijver
Reactie plaatsen