null

Een donkergroene  Gouden Handdruk


Alleen bij Stan&Wende: de combinatie van én donkergroen én fiscaal vriendelijk. Logisch, want je wilt voor geld wat je nu wegzet voor later het beste rendement. Voor het milieu en voor jezelf: twee vliegen in één klap! En: de belasting helpt een handje mee. Zo bouw je aan jouw persoonlijke duurzame pensioenpot. Veilig, vertrouwd en betrouwbaar.

Veilig

Jouw geld staat veilig op een aparte bewaar-rekening bij onze partner Fondsenplatform.

Donkergroen

Je weet zeker dat er donkergroen belegd wordt. Echt bijdragen aan mens, milieu & maatschappij.

Het goede doel

Elk jaar geven we 10% van onze omzet aan een goed doel: stichting WakaWaka via stichting Habitat.

Hoe werkt beleggen met je Gouden Handdruk of Stamrecht?

  • Stort je geld op een persoonlijke stamrechtrekening – zo heet dat officieel. Dit belegt Stan&Wende in een zorgvuldige selectie van duurzame beleggingsfondsen. Je beleggingsportefeuille is onder meer afgestemd op jouw persoonlijke doel, kennis en bereidheid om risico’s te nemen.
  • Tijdens de looptijd betaal je geen belasting over je beleggingen.
  • Bereik je de AOW-leeftijd? Dan moet je je gouden handdruk omzetten in een tijdelijke of levenslange uitkering.
  • Jij bepaalt wanneer je de uitkeringen wilt hebben: voor of na AOW-leeftijd. Over de uitkeringen betaal je belasting. Vanaf je AOW-leeftijd is dat meestal een stuk lager dan nu.
  • Wat gebeurt er als je komt te overlijden? Dit geld is en blijft van jou, dus je nabestaanden ontvangen altijd de waarde van jouw rekening.

In 4 stappen een Gouden Handdrukrekening openen. Hoe werkt dat?

1. Bereken hoe jouw geld groeit

Bereken eerst eenvoudig hoeveel jouw inleg oplevert én je CO2-besparing.

2. Start met openen rekening

De Gouden Handdruk-rekening komt op jouw eigen naam te staan.

3. Jouw profiel


Wat is jouw persoonlijke beleggersprofiel? Welk risico past bij jou? Welke duurzaamheidsvoorkeuren heb jij? Dit bepaal je hier.

4. Persoonlijke informatie

Vul je persoonlijke gegevens in en stuur je aanvraag naar ons toe.

Wij gaan dan direct voor je aan de slag!

Zoals je ziet: een duidelijk en eenvoudig stappenplan om je Gouden Handdruk/Stamrecht rekening te openen. Bij iedere stap zie je vanzelf wat je moet invullen, wat dat voor jou betekent en hoe je verder gaat naar de volgende stap. 

Overstapservice

    Heb je een lopende of vrijkomende Gouden Handrukpolis. Een bankspaarrekening waar jouw Gouden Handdruk op gestort is?  Of een stamrecht op een rekening in je bedrijf? Wij helpen jou om deze gemakkelijk – en zonder kosten of boetes – over te zetten naar je nieuwe stamrechtrekening van Stan&Wende. Dat kan in de opbouwfase van je vermogen. Maar het kan ook als je  AOW krijgt en je de uitkeringen wilt regelen. Voor jou misschien wat lastige materie. Voor ons gesneden koek. Neem contact met ons op.

Wat klanten zeggen met een rekening bij Stan&Wende

Overstappen heel eenvoudig

'Ooit had ik een woekerpolis waardoor het vermogen dat ik dacht opgebouwd te hebben, bijna was verdwenen. Bij Stan&Wende heb ik de zekerheid dat het nu wel goed geregeld is.


Bij Stan&Wende hoef je je echt nergens zorgen over te maken: je belegt duurzaam en de rendementen zijn goed. Het voelt ook goed zelf iets te kunnen doen tegen de roofbouw op onze aarde.'

Jeroen Kessels

Projectmanager/adviseur

Een betere toekomst

‘Beleggen bij Stan&Wende zorgt voor rust. Ik ben er eigenlijk nooit mee bezig. Ook fijn is de zekerheid en dat je niet belegt in dingen waarin je niet zou willen beleggen.


Geen fossiele brandstoffen, geen wapens en andere ellende. Maar je levert wel een bijdrage aan een betere toekomst, voor de wereld en ons allemaal.’


Eugène van Haaren

Woordvinder en schrijftrainer

Kiezen voor toekomstdroom

'Ik ontdekte dat ik kon kiezen voor mijn eigen toekomstdroom (een duurzaam huis bouwen) en tegelijk voor maatschappelijk rendement. Natuurlijk vond ik het wel spannend om te beleggen.


Het gaat eigenlijk vanzelf doordat er maandelijks automatisch een bedrag naar mijn rekening gaat. Een keer per jaar stort ik dan zelf nog geld bij dat ik dan kan missen.’

Leonie Haas

De Merkarchitect

Onze resultaten van de afgelopen 10 jaar

De rendementen van onze duurzame portefeuilles zijn gewoon goed te noemen.
Hieronder zie je het rendement van onze neutrale portefeuille, gemiddeld netto 5% per jaar.
Het rendement van een vergelijkbare onafhankelijk index van 70 andere vermogensbeheerders is 4% per jaar.

Bron: VBR-index© vermogensbeheer.nl

Bekijk de rendementen van alle portefeuilles

Veelgestelde vragen

Producten - Gouden handdruk opbouw

Ik zie erg op tegen het overstappen van mijn huidige bank of verzekeraar naar Stan&Wende. Is dat niet erg ingewikkeld en duur?

Overstappen naar je nieuwe duurzame Gouden Handdruk/Stamrechtrekening is tegenwoordig gelukkig eenvoudig en niet duur. Met onze speciale overstapservice helpen we je op dit gemakkelijk en zorgeloos te regelen.

Wat levert een duurzame beleggingsrekening van Stan&Wende mij op?

Onze rendementen kun je bekijken op de rendementen pagina. Het rendement is ook afhankelijk van het gekozen beleggersprofiel, namelijk zeer defensief, defensief, neutraal of offensief.

Kan ik ook tijdens de uitkering blijven beleggen?

Zeker kan dat. De rente is nu laag. Door te blijven beleggen heb je daarom al snel kans op een hoger rendement en dus een hogere uitkering. En natuurlijk blijft je geld ook tijdens de uitkering belegd in donkergroene fondsen.

Je Gouden Handdruk/Stamrecht doorbeleggen is een adviesgevoelig product. Een adviseur kan je helpen met het maken van de juiste keuzes. Wil je hier meer over weten? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag!

Wat zijn de verschillen tussen beleggen en sparen?

Het grootste verschil tussen sparen en beleggen is dat je bij beleggen risico loopt. Het nemen van een risico betaalt zich uit in het hogere rendement dat je kan behalen bij beleggen. Zeker voor de langere termijn is beleggen een goed alternatief voor sparen. Gebruik onze rekentool om het verschil te berekenen in jouw persoonlijke situatie.

Staat jouw vraag er niet tussen?

null

De enige Gouden Handdrukrekening met gecertificeerd donkergroene beleggingen