null


De Stan&Wende Overstapservice


Overstappen: het lijkt lastig en veel “gedoe”. Maar eigenlijk is het eenvoudig en in een paar stappen geregeld. Zeker met de Stan&Wende Overstapservice. 

Gemak

Het fijne is: uit het enorme aanbod hebben wij voor jou de best mogelijke keuze gemaakt. 

Veilig

Jouw geld staat veilig op een aparte bewaarrekening bij onze partner Fondsenplatform.

Elk moment stoppen

Bij Stan&Wende zit je nergens aan vast. Je geld is 24/7 opvraagbaar. Je kunt er altijd bij.

Hoe werkt het overstappen concreet? Natuurlijk wil je dat je opgebouwde kapitaal zonder gedoe en fiscaal correct naar je nieuwe rekening bij Stan&Wende wordt overgemaakt. Om daarvoor te zorgen moet je een paar dingen samen met ons regelen. Om te beginnen kies je hieronder het product dat op jou van toepassing is.

Overstappen met je beleggingsrekening (Particulier of Zakelijk)

Lees verder

Overstappen met je lijfrente/pensioenrekening

(of Gouden Handdruk)

Lees verder

        Overstappen met je         fiscale oudedagsreserve (FOR)

Lees verder

Overstappen met je beleggingsrekening

 • Open online eenvoudig je beleggingsrekening bij Stan&Wende.
 • Vraag je huidige bank of vermogensbeheerder je beleggingen te verkopen. Klinkt ingewikkelder dan het is. Meestal kun je gewoon een mailtje sturen. Als je wilt, helpen we je natuurlijk met advies voor een mailtekst of een speciale overstapbrief.
 • Jouw aanbieder maakt dan het geld over en verder regelen wij alles.
 • Overboeken naar Stan&Wende en de aankoopkosten zijn gratis. Wel kan je huidige aanbieder verkoopkosten rekenen.

Overstappen met je lijfrente/pensioenrekening (of Gouden Handdruk/Stamrecht)

 • Open je nieuwe lijfrente/pensioenrekening of Gouden Handdruk/Stamrechtrekening bij Stan&Wende.
 • We vragen de verzekeraar of bank de waarde van je huidige polis of bankspaarrekening 'fiscaal geruisloos' over te boeken naar je nieuwe rekening bij Stan&Wende. Je krijgt van je aanbieder vaak een afkoopbrief die je moet tekenen en terugsturen. Wij regelen verder alles.
 • De opbrengst van je lopende polis of bankspaarrekening gaat direct van je huidige bank of verzekeraar naar je nieuwe Stan&Wende rekening.
 • Overboeken naar Stan&Wende en de aankoopkosten zijn gratis. Wel kan je huidige aanbieder verkoopkosten rekenen.

Overstappen met je fiscale oudedagsreserve (FOR)

Ben je ondernemer? Dan kon je (tot en met 2022) een deel van je winst belastingvrij opzij zetten voor je pensioen. Dit is de fiscale oudedagsreserve (FOR). Op je balans staat de FOR als reservering. Maar steeds meer mensen beseffen dat het verstandig is daadwerkelijk pensioen op te bouwen. Ze zetten daarom de FOR om naar een lijfrente/pensioenrekening. Dat kan tijdens het bestaan van je onderneming, maar ook bij het stoppen van je bedrijf.


Het omzetten van je FOR naar een lijfrente/pensioenrekening is fiscaal neutraal: je betaalt dus geen belasting. Bespreek met je boekhouder of accountant welk bedrag je overboekt. Dan kan hij of zij het op de juiste manier fiscaal verwerken. Natuurlijk helpen wij hier ook graag bij.


Hoe zet je de FOR eenvoudig om?

 • Open online je lijfrente/pensioenrekening bij Stan&Wende.
 • Maak het bedrag over dat op je balans staat als FOR naar je nieuwe Stan&Wende lijfrente/pensioenrekening. Dat kan in 1 bedrag, maar kan ook in gedeeltes als dat jou beter uitkomt. 
 • Overboeken naar Stan&Wende en de aankoopkosten zijn gratis.

Wat klanten zeggen die zijn overgestapt naar Stan&Wende

Overstappen heel eenvoudig

'Ooit had ik een woekerpolis waardoor het vermogen dat ik dacht opgebouwd te hebben, bijna was verdwenen. Bij Stan&Wende heb ik de zekerheid dat het nu wel goed geregeld is.


Bij Stan&Wende hoef je je echt nergens zorgen over te maken: je belegt duurzaam en de rendementen zijn goed. Het voelt ook goed zelf iets te kunnen doen tegen de roofbouw op onze aarde.'

Jeroen Kessels

Projectmanager/adviseur

Dubbel en dwars waard

'We hebben Hubrien gevraagd ons te adviseren over onze financiën: hypotheek, sparen en toekomstwensen. Op een zeer deskundige manier heeft hij ons inzicht gegeven.


We hebben fiks bespaard door het omzetten van woekerpolissen. Daarnaast was het contact persoonlijk en prettig; de investering dubbel en dwars waard!'

Lucas Kooijman

Senior Tendermanager

Kiezen voor toekomstdroom

'Ik ontdekte dat ik kon kiezen voor mijn eigen toekomstdroom (een duurzaam huis bouwen) en tegelijk voor maatschappelijk rendement. Natuurlijk vond ik het wel spannend om te beleggen. 


Het gaat eigenlijk vanzelf doordat er maandelijks automatisch een bedrag naar mijn rekening gaat. Een keer per jaar stort ik dan zelf nog geld bij dat ik dan kan missen.'


Leonie Haas

De Merkarchitect

null

Beste keuze om het goede te doen

Met Stan&Wende kies je voor duidelijkheid en gemak. Je weet zeker dat je geld bijdraagt aan een betere wereld. Met alleen maar fondsen die milieu, mensenrechten, zorg en kansen voor kwetsbare mensen vooropstellen. Het fijne is: uit het enorme aanbod kiezen we voor jou de groenste en meest sociale beleggingen.