null

Zorgeloos beleggen voor nu en later!


Donkergroen beleggen met goede financiële resultaten. Omdat je het beste rendement wilt op het geld dat je wegzet. Rendement voor het milieu en voor jezelf: twee vliegen in één klap! Zo bouw je aan jouw persoonlijke duurzame beleggingspot. Met hulp van de mensen van Stan&Wende. Dus veilig, vertrouwd en betrouwbaar.

Beleggingsrekening openen particulier

Donkergroen

De beleggingsfondsen vallen onder de duurzaamste categorie donkergroen.

Voor de kinderen

Dank! Door met ons in zee te gaan geef je een groenere wereld door aan volgende generaties.

Bewezen rendement

Alle portefeuilles hebben een uitstekend financieel rendement. En dat al ruim 10 jaar.

Hoe werkt de particuliere beleggingsrekening?

  • Het geld op je beleggingsrekening is vrij vermogen. Je kunt dus ieder gewenst bedrag storten of opnemen wanneer jij dat wilt. Zonder aan- of verkoopkosten. 
  • Je inleg is niet fiscaal aftrekbaar en je opnames zijn niet belast. Wel betaal je mogelijk jaarlijks belasting in box 3 over je vermogen.
  • Het volledige bedrag wat jij stort wordt automatisch belegd in de beleggingsportefeuille die past bij jouw beleggingsprofiel.
  • Met een beleggingsrekening van Stan&Wende kun je altijd veranderen van beleggingsprofiel. Zo kun je de opbouw en het risico goed afstemmen op jouw persoonlijke doelen.

In 4 stappen een beleggingsrekening openen. Hoe werkt dat?

1. Bereken hoe jouw geld groeit

Bereken eerst eenvoudig hoeveel jouw inleg oplevert én je CO2-besparing.

2. Kies voor wie je belegt

De rekening kan op jouw naam staan, die van jou en je partner, of je (klein)kind.

3. Jouw profiel


Wat is jouw persoonlijke beleggersprofiel? Welk risico past bij jou? Welke duurzaamheidsvoorkeuren heb jij? Dit bepaal je hier.

4. Persoonlijke informatie

Vul je persoonlijke gegevens in en stuur je aanvraag naar ons toe.

Wij gaan dan direct voor je aan de slag!

Zoals je ziet: een duidelijk en eenvoudig stappenplan om je beleggingsrekening te openen. Bij iedere stap zie je vanzelf wat je moet invullen, wat dat voor jou betekent en hoe je verder gaat naar de volgende stap.

De overstapservice van Stan&Wende

Heb je al ergens anders beleggingen? En wil je die serieus duurzaam beleggen? Geen probleem. Wij helpen jou om deze gemakkelijk – en zonder kosten of boetes – over te zetten naar je nieuwe beleggingsrekening van Stan&Wende. Voor jou misschien wat lastige materie. Voor ons gesneden koek. Neem contact met ons op.

Wat klanten zeggen met een beleggingsrekening bij Stan&Wende

Financiële zekerheid

'Ik wil gewoon financiële zekerheid voor later als ik met pensioen ga. En ik hoef me niet druk te maken of mijn geld naar vervelende dingen gaat.


Ik beleg bij Stan&Wende én in mijn werk adviseer ik over de strategieontwikkeling van bedrijven in transitie. Ik geloof dat beide manieren wat doen om dat enorme kapitaal om te buigen in een andere richting.'

Paul ter Linden

Executive team consultant

Een betere toekomst

‘Beleggen bij Stan&Wende zorgt voor rust. Ik ben er eigenlijk nooit mee bezig. Ook fijn is de zekerheid en dat je niet belegt in dingen waarin je niet zou willen beleggen.


Geen fossiele brandstoffen, geen wapens en andere ellende. Maar je levert wel een bijdrage aan een betere toekomst, voor de wereld en ons allemaal.’


Eugène van Haaren

Woordvinder en schrijftrainer

Beleggen gaat vanzelf

'Ik ontdekte dat ik kon kiezen voor mijn eigen toekomstdroom (een duurzaam huis bouwen) en tegelijk voor maatschappelijk rendement. Natuurlijk vond ik het wel spannend om te beleggen.


Het gaat eigenlijk vanzelf doordat er maandelijks automatisch een bedrag naar mijn rekening gaat. Een keer per jaar stort ik dan zelf nog geld bij dat ik dan kan missen.’

Leonie Haas

De Merkarchitect

Onze resultaten van de afgelopen 10 jaar

De rendementen van onze duurzame portefeuilles zijn gewoon goed te noemen.
Hieronder zie je het rendement van onze neutrale portefeuille, gemiddeld netto 5% per jaar.
Het rendement van een vergelijkbare onafhankelijk index van 70 andere vermogensbeheerders is 4% per jaar.

Bron: VBR-index© vermogensbeheer.nl

Bekijk de rendementen van alle portefeuilles

Veelgestelde vragen

Producten - Beleggingsrekening particulier

Staat mijn geld veilig bij Stan&Wende?

Wij werken samen met een zeer veilige partij, uitvoerder NNEK/Fondsenplatform. De Beleggingen staan namelijk in een aparte stichting/bewaarbedrijf en je vermogen is volledig gescheiden van NNEK/Fondsenplatform. De enige taak van het bewaarbedrijf is het administreren en bewaren van je beleggingen. Bij een faillissement vallen de beleggingen buiten de boedel. Dat is gelukkig zo geregeld in Nederland. Veiliger kan het niet.

Wat kost een beleggingsrekening van Stan&Wende?

Ons kostenbeleid is volledig transparant. Onze vergoeding behoort tot de laagste in Nederland. Lees alles over de kosten op onze kostenpagina.

Wat levert een duurzame beleggingsrekening van Stan&Wende mij op?

Bij duurzaam beleggen heb je zowel een financieel als een maatschappelijk rendement. De financiële rendementen van duurzaam beleggen zijn gelijk of beter dan niet-duurzame beleggingen. Vergeleken met ongeveer 70 andere vermogensbeheerders leveren onze portefeuilles al ruim 10 jaar gemiddeld een beter netto rendement (dus na kosten) op (bron: vermogensbeheer.nl). Op onze pagina over gerealiseerde rendementen kun je hier meer over lezen.

Zit ik ergens aan vast?

Je zit bij een beleggingsrekening van Stan&Wende nergens aan vast. Je kunt op ieder moment ieder gewenst bedrag storten of opnemen. Wij rekenen daar geen kosten voor.

Deze rekening heeft geen bepaalde looptijd, dus je kunt je beleggingen zo lang laten staan als jij wilt. Het beleggingsprofiel wat je aan het begin hebt gekozen kun je tijdens de looptijd eenvoudig en kosteloos wijzigen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

null

De flexibele beleggingsrekening met gecertificeerd donkergroene beleggingen