null

Donkergroen beleggen voor je (klein)kind


Hoe fijn is het om als ouder of grootouder iets te kunnen bijdragen aan het financiële welzijn van je (klein)kind en tegelijkertijd ook aan onze aarde: mens, dier en natuur. En dat kun je prima combineren bij Stan&Wende.

Donkergroen

De beleggingsfondsen vallen onder de duurzaamste categorie, dus donkergroen.

Voor de kinderen

Dank! Door met ons in zee te gaan geef je een groenere wereld door aan volgende generaties.

Bewezen rendement

Alle portefeuilles hebben een uitstekend financieel rendement. En dat al ruim 10 jaar.

De toekomst van je kinderen gaat over veel meer dan geld voor een studie of aanbetaling van een eerste huis. Ze willen straks ook nog een leefbare planeet hebben. Als je hun spaargeld in een grijs of lichtgroen fonds stopt, zet dat geen zoden aan de dijk. Stan&Wende scheidt het greenwash-kaf van het donkergroene koren. Dat levert meer op.

De gemiddelde kinderspaarrekening loopt tussen de 10 en 20 jaar. Met rente loopt dat wel iets op, maar met beleggen gaat dat een stuk sneller en zonder onverantwoorde risico’s. We zorgen dat het geld van de huidige generatie bijdraagt aan de wereld van de volgende generatie. Met een heel mooi rendement in het vooruitzicht. Bekijk zeker onze cijfers van de afgelopen 10 jaar: bovengemiddeld goed.

Zo’n rekening voor je (klein)kind kan op hun naam - of op je eigen naam. Wat is het verschil?

Een rekening op je eigen naam

  • Open je de rekening op je eigen naam dan blijft dat ‘potje’ altijd jouw bezit. Je kan het aan je (klein)kind geven wanneer je wilt. Hou wel rekening met mogelijke schenkbelasting!
  • Het geld op deze rekening blijft dus altijd je eigen vermogen, ook voor de belasting in box 3. En je kunt het ook nog zelf gebruiken mocht dat nodig zijn.

Een rekening op naam van je kind

  • Bij een rekening op naam van je (klein)kind mogen ze bij 18 jaar zelf bepalen wat er met het geld gebeurt. Als ze minderjarig zijn bepalen de ouders (of wettelijk vertegenwoordiger) of het kind het geld mag gebruiken.
  • Het vermogen is van je (klein)kind zelf. Tot 18 jaar wordt de waarde meegeteld bij het vermogen van de ouders, in box 3. Zo voorkom je later dat er schenkbelasting betaald moet worden. Hou wel rekening met het maximale bedrag dat je jaarlijks belastingvrij aan je (klein)kind mag geven.

Heb je hier nog vragen over? Neem even contact met ons op, we helpen je graag verder.

Hoe werkt de kinderbeleggingsrekening?

  • Het geld op je beleggingsrekening is vrij vermogen. Je kunt dus ieder gewenst bedrag storten of opnemen wanneer jij dat wilt. Zonder aan- of verkoopkosten. 
  • Je inleg is niet fiscaal aftrekbaar en je opnames zijn niet belast. Wel betaal je mogelijk jaarlijks belasting in box 3 over je vermogen. Staat de rekening op naam van je (klein)kind? Dan geldt dit tot je (klein)kind 18 jaar wordt.
  • Het volledige bedrag wat jij stort, wordt automatisch belegd in de beleggingsportefeuille die past bij jouw beleggingsprofiel.
  • Met een beleggingsrekening van Stan&Wende kun je altijd veranderen van beleggingsprofiel. Zo kun je de opbouw en het risico goed afstemmen op jouw persoonlijke doelen.

In 4 stappen een kinderbeleggingsrekening openen. Hoe werkt dat?

1. Bereken hoe jouw geld groeit

Bereken eerst eenvoudig hoeveel jouw inleg oplevert én je CO2-besparing.

2. Kies voor wie je belegt

De rekening kan op jouw naam staan, die van jou en je partner, of je (klein)kind.

3. Jouw profiel


Wat is jouw persoonlijke beleggersprofiel? Welk risico past bij jou? Welke duurzaamheidsvoorkeuren heb jij? Dit bepaal je hier.

4. Persoonlijke informatie

Vul je persoonlijke gegevens in en stuur je aanvraag naar ons toe.

Wij gaan dan direct voor je aan de slag!

Zoals je ziet: een duidelijk en eenvoudig stappenplan om je kinderbeleggingsrekening te openen. Bij iedere stap zie je vanzelf wat je moet invullen, wat dat voor jou betekent en hoe je verder gaat naar de volgende stap. 

De overstapservice van Stan&Wende

Heb je al ergens anders een spaarrekening of beleggingsrekening voor je (klein)kinderen en wil die verduurzamen, met een mooi rendement erbij? Voor jou misschien lastig, voor ons gesneden koek. We helpen je er graag bij.

Wat klanten zeggen met een beleggingsrekening bij Stan&Wende

Super simpel allemaal

‘Ik beleg om vermogen op te bouwen, zowel voor pensioen als voor het aflossen van de hypotheek.


Eerst had ik weerstand tegen beleggen. Het leek me complex en risicovol. Maar bij Stan&Wende heb ik er gelukkig geen omkijken naar. Voor mij is het super simpel allemaal.’
Aartjan van Erkel

De beruchtste copywriter

Een betere toekomst

‘Cijfers, daar heb ik weinig mee. Ik heb, zeg maar, een wiskunde-deuk. Maar ik wil toch voldoende vermogen opbouwen om bij te kunnen dragen aan de studie van onze zoon later.


Beleggen bij Stan&Wende zorgt voor rust. Ook fijn is de zekerheid dat je niet belegt in dingen waarin je niet zou willen beleggen. Maar je levert wel een bijdrage aan een betere toekomst, voor de wereld en ons allemaal.’

Eugène van Haaren

Woordvinder en schrijftrainer

Een goede start geven

‘We beleggen ook om de kinderen een goede start op de woningmarkt te geven. Beleggen levert meer op dan sparen.


Bij Stan&Wende is beleggen heel eenvoudig geregeld in een paar logische stappen. Je hoeft je echt nergens zorgen over te maken: je belegt duurzaam en de rendementen zijn goed. Het voelt ook goed zelf iets te kunnen doen tegen de roofbouw op onze aarde.’


Jeroen Kessels

Consultant/adviseur

Onze resultaten van de afgelopen 10 jaar

De rendementen van onze duurzame portefeuilles zijn gewoon goed te noemen.
Hieronder zie je het rendement van onze neutrale portefeuille, gemiddeld netto 5% per jaar.
Het rendement van een vergelijkbare onafhankelijk index van 70 andere vermogensbeheerders is 4% per jaar.

Bron: VBR-index© vermogensbeheer.nl

Bekijk de rendementen van alle portefeuilles

Veelgestelde vragen

Producten - Kinderrekening

Staat mijn geld veilig bij Stan&Wende?

Wij werken samen met een zeer veilige partij, uitvoerder NNEK/Fondsenplatform. De Beleggingen staan namelijk in een aparte stichting/bewaarbedrijf en je vermogen is volledig gescheiden van NNEK/Fondsenplatform. De enige taak van het bewaarbedrijf is het administreren en bewaren van je beleggingen. Bij een faillissement vallen de beleggingen buiten de boedel. Dat is gelukkig zo geregeld in Nederland. Veiliger kan het niet.

Waarom kiezen voor Stan&Wende?

Stan&Wende is een moderne online vermogensadviseur die jou graag helpt meer uit je geld te halen. Beleggen bij Stan&Wende is kiezen voor duurzaam tweeledig rendement, financieel en maatschappelijk. Beleggen bij Stan&Wende is al mogelijk vanaf € 5.000 (of € 100 per maand) en vaak veel kostenefficiënter dan veel banken of vermogensbeheerders. En terwijl jouw geld groeit, groeit er waar dan ook ter wereld altijd iets met jouw geld mee en komen er nog veel meer dromen en wensen uit.

Wat levert een duurzame beleggingsrekening bij Stan&Wende mij op?

Bij duurzaam beleggen heb je zowel een financieel als een maatschappelijk rendement. De financiële rendementen van duurzaam beleggen zijn gelijk of beter dan niet-duurzame beleggingen. Vergeleken met ongeveer 70 andere vermogensbeheerders leveren onze portefeuilles al ruim 10 jaar gemiddeld een beter netto rendement (dus na kosten) op (bron: vermogensbeheer.nl). Op onze pagina over gerealiseerde rendementen kun je hier kun je daar meer over lezen.

Wat zijn de verschillen tussen beleggen en sparen?

Het grootste verschil tussen sparen en beleggen is dat je bij beleggen risico loopt. Het nemen van een risico betaalt zich uit in het hogere rendement dat je kan behalen bij beleggen. Zeker voor de langere termijn is beleggen een goed alternatief voor sparen. Gebruik onze rekentool om het verschil te berekenen in jouw persoonlijke situatie.

Staat jouw vraag er niet tussen?

null

Beleggen voor een leefbare planeet voor jou en je kinderen

Logisch volgens ons. Iederéén wil dat onze planeet een fijne en leefbare plek is, ook -of misschien wel juist- voor volgende generaties. Zonder armoede, met een gezond klimaat en meer biodiversiteit. En omdat wij goed zijn in beleggen, willen we daarin de best denkbare keuzes maken.