null

Er komt geld vrij en nu?


Wat is jouw situatie? Een erfenis, een lijfrentepolis die gaat uitkeren, opgebouwd pensioen in je onderneming of de verkoopopbrengst van je zaak: hoe kun je die rendabel en duurzaam beleggen?
We hebben hieronder een aantal geanonimiseerde casussen van klanten als voorbeeld gemaakt: kijk welke het best bij jouw situatie past.

Gemak

Het fijne is: uit het enorme aanbod hebben wij voor jou de best mogelijke keuze gemaakt. 

Veilig

Jouw geld staat veilig op een aparte bewaarrekening bij onze partner Fondsenplatform.

Elk moment stoppen

Bij Stan&Wende zit je nergens aan vast. Je geld is 24/7 opvraagbaar. Je kunt er altijd bij.

Welke situatie past bij jou?

Je krijgt een erfenis

En die is toch net wat meer dan een leuke auto. Wat ga je daar mee doen? Beleggen? Prima, maar hoe pak je dat aan? Waar moet je rekening mee houden? Is het goed om die erfenis mee te nemen in je totale financiële plan? In deze situatie zit je vaak met veel vragen en onzekerheden. De mensen van Stan&Wende hebben de antwoorden, zorgen voor duidelijkheid en helpen je met het maken van bewuste keuzes. Lees hier verder »

Je gaat stoppen met werken

En je hebt zelf verschillende potten (of potjes) opgebouwd. Bijvoorbeeld spaargeld, lijfrentepolissen en/of bankspaarrekeningen. En nu? Vanaf wanneer wil je wat laten uitkeren? Kan dat al voor je AOW? Of wil je liever nog een paar jaar wachten? Wil je een vaste uitkering of kies je voor een – vaak hogere – uitkering met beleggingen? En hoe duurzaam kan dat dan? Veel vragen op een moment dat er veel beslist en geregeld moet worden. Lees hier verder »

Je hebt je zaak verkocht

En opeens staat er best veel geld op je rekening. Dat moet natuurlijk goed en zorgvuldig beheerd worden. Wat ga je er mee doen? Hoe lang kun je het wegzetten voordat je er geld uit gaat halen voor je pensioen? Hoe zit dat eigenlijk met de belastingen, nu en later? Samen met je accountant of adviseur zorgen wij voor een gedegen plan voor het investeren van je geld. Daar heb je altijd hard voor gewerkt, dus dat moet met aandacht begeleid worden. Lees hier meer over hij wij je kunnen ontzorgen »

Oudedagsreserve (FOR)

Je boekhouder vertelt dat je nog een pensioenreserve “op je balans” hebt staan: een Fiscale Oudedagsreserve (FOR). Daar moet je wat mee, want anders moet je daar veel belasting over betalen. Als je die reserve uit je zaak haalt, moet je er dan ook direct een uitkering voor kopen? Of kun je dit ook nog even uitstellen? Hoe werkt dat als je zo’n FOR omzet in een lijfrente bij Stan&Wende? Voor jou misschien lastige vragen, voor de mensen van Stan&Wende gesneden koek. Lees hier verder »

In je BV heb je in het verleden pensioen opgebouwd

In je BV heb je in het verleden pensioen opgebouwd “in eigen beheer”. Dat kan al een paar jaar niet meer. Meestal is die reserve er nog wel, maar wat kun je er eigenlijk mee doen? Moet die in de BV blijven, of kun je het geld er ook uithalen? Vaak staat het op een spaarrekening, maar kun je er ook mee beleggen? Wanneer moet je het eigenlijk opnemen? En kan dat ook naar een duurzame pensioenrekening, hoe werkt dat dan? Vragen die je vaak hebt en waar wij graag en goed – samen met je accountant – antwoorden op geven. Lees hier meer »

Er komt een polis (of Gouden Handdruk) tot uitkering

Toen je die afsloot, had je bedacht dat bijvoorbeeld 55 jaar een mooie leeftijd was om te stoppen. Maar nu ben je gewoon lekker aan het werk en eigenlijk heb je dat geld nog niet nodig. Wat dan? Moet je dat geld al laten uitkeren? Of kun je zo’n polis ergens anders voortzetten – en dan wel met serieus duurzame beleggingen – totdat je echt gaat stoppen? Hoe werkt dat dan fiscaal? En wat kost dat dan? En natuurlijk wil je ook weten welk beleggingsprofiel het beste bij je past. Best veel vragen, waar de adviseurs van Stan&Wende de antwoorden op hebben, handig! Lees hier verder »

Wat klanten zeggen met een beleggingsrekening bij Stan&Wende

Goed advies over erfenis

'Ik kreeg goed advies over het spreiden van mijn beleggingen en welk risicoprofiel het best bij me past. Dit afstemmen op mijn situatie ging heel prettig met onze adviseur. 


Toen we een erfenis kregen, wilden we daar een zo duurzaam mogelijke bestemming voor. Dus niet bij een gewone bank, omdat je dan niet zeker weet waar je geld aan wordt besteed. Bij S&W vonden we die zekerheid wel. Door het persoonlijk contact groeide het vertrouwen. Daardoor hebben we onze andere beleggingen ook ondergebracht bij Stan&Wende.'

Taco van Maanen

HR Professional

Beleggen in microkrediet

'Ik vind  het prettig dat iemand anders mijn vermogen beheert. Het is best tijdrovend om daar zelf mee bezig te zijn, daar heb ik geen zin in.’


‘Bij Stan&Wende kun je beleggen in microkrediet. Dat vind ik belangrijk, omdat je niet alleen rendement op je geld krijgt, maar ook  een ander helpt  uit de armoede te blijven. Dat heeft me over de streep getrokken om voor Stan&Wende te kiezen.’

Martien van de Valk

Gepensioneerd ondernemer

Integer en betrouwbaar

'Mijn vertrouwen was beschadigd door banken die mijn geld in woekerpolissen hadden gestoken. We hebben nu al onze beleggingen via Stan&Wende.


Duurzaamheid is  een aspect dat een rol speelt, maar een goed rendement is ook belangrijk, zowel zakelijk als  privé.


De openheid waarmee ze in hun webinars vertellen over hun aanpak en het maatwerk vind ik heel prettig.'

Anne-Else Højberg

Leiderschaps ontwikkelaar

Veelgestelde vragen

Duurzaam beleggen – Er komt geld vrij en nu?

Ik zie erg op tegen het overstappen van mijn huidige bank of verzekeraar naar Stan&Wende. Is dat niet erg ingewikkeld en duur?

Overstappen naar je nieuwe duurzame beleggingsrekening is tegenwoordig gelukkig eenvoudig en niet duur. Met onze speciale overstapservice helpen we je op dit gemakkelijk en zorgeloos te regelen.

Wat levert een duurzame beleggingsrekening van Stan&Wende mij op?

Bij duurzaam beleggen heb je zowel een financieel als een maatschappelijk rendement. De financiële rendementen van duurzaam beleggen zijn gelijk of beter dan niet-duurzame beleggingen. Vergeleken met ongeveer 70 andere vermogensbeheerders leveren onze portefeuilles al ruim 10 jaar gemiddeld een beter netto rendement (dus na kosten) op (bron: vermogensbeheer.nl). Op onze pagina over gerealiseerde rendementen kun je hier meer over lezen.

Waarom zou ik pensioenbeleggen bij Stan&Wende?

Wij onderscheiden ons door een aantal zaken:
- We zijn volledig onafhankelijk van banken en andere financiële instellingen
- Onze portefeuilles zijn alleen maar opgebouwd uit 100% duurzame beleggingsfondsen van verschillende beleggingsinstellingen.
- We hebben al ruim 10 jaar een bewezen goed rendement.
- We zijn de enige pensioen/lijfrente-aanbieder waar jouw geld wordt belegd in 100% donkergroene fondsen.
- Je kunt bij ons rechtstreeks beleggen, maar ook via een adviseur.
- We zijn de enige onafhankelijke aanbieder die een speciale microkredietportefeuille heeft.
- We hebben een speciale online community.

Staat mijn geld veilig bij Stan&Wende?

Wij werken samen met een zeer veilige partij, uitvoerder NNEK/Fondsenplatform. De Beleggingen staan namelijk in een aparte stichting/bewaarbedrijf en je vermogen is volledig gescheiden van NNEK/Fondsenplatform. De enige taak van het bewaarbedrijf is het administreren en bewaren van je beleggingen. Bij een faillissement vallen de beleggingen buiten de boedel. Dat is gelukkig zo geregeld in Nederland. Veiliger kan het niet.

Staat jouw vraag er niet tussen?

null

Beste keuze om het goede te doen

Met Stan&Wende kies je voor duidelijkheid en gemak. Je weet zeker dat je geld bijdraagt aan een betere wereld. Met alleen maar fondsen die milieu, mensenrechten, zorg en kansen voor kwetsbare mensen vooropstellen. Het fijne is: uit het enorme aanbod kiezen we voor jou de groenste en meest sociale beleggingen.