null

In je BV heb je in het verleden pensioen opgebouwd.

  • Hieronder lees je in een casus van een klant (we noemen hem hier Anton) hoe je duurzaam met je zakelijke vermogen kunt omgaan.
  • Ook zie je een aantal concrete productmogelijkheden. 
  • Misschien heb je ergens nog een oude polis of stamrecht: Ook hiermee kunnen wij of een andere adviseur je helpen.
Bekijk jouw opties

Gemak

Het fijne is: uit het enorme aanbod hebben wij voor jou de best mogelijke keuze gemaakt. 

Veilig

Jouw geld staat veilig op een aparte bewaarrekening bij onze partner Fondsenplatform.

Elk moment stoppen

Bij Stan&Wende zit je nergens aan vast. Je geld is 24/7 opvraagbaar. Je kunt er altijd bij.

Anton koos voor twee verschillende lijfrentes

Anton is 67 jaar. In het verleden heeft hij pensioen opgebouwd in de BV. In “eigen beheer” heet dat. Toen dat een aantal jaren geleden werd afgeschaft, heeft hij op advies van zijn accountant de opgebouwde reserve omgezet in een “OudedagsVerplichting (ODV)”. Dit zou hem later meer flexibiliteit geven.

Welke beleggingsrekeningen passen bij jou?

In veel BV's is in het verleden pensioen opgebouwd. Vaak is deze "eigen beheer reserve" omgezet in een OudedagsVerplichting (ODV). Soms laat je de pensioenreserve in je BV zitten, maar het geld uit je BV halen kan natuurlijk ook. Wat de situatie ook is, bij Stan&Wende hebben we de geschikte duurzame rekening en best passende belegging voor jou.
Een hoop termen, veel informatie. Niet iets wat je volgens ons zelf moet doen, dus overleg hierover met je adviseur.

Zakelijke beleggingsrekening

Als je een pensioenreserve (“pensioen eigen beheer”) in je BV hebt, kan je die natuurlijk prima duurzaam beleggen, ook als de uitkeringen al zijn ingegaan. Dit kan ook bij een ODV.

Pensioenrekening uitkeren

Je “OudedagsVerplichting” (ODV) kun je laten uitkeren in je BV, maar meestal wordt gekozen voor een meer flexibele uitkering buiten de BV. Dat kan als een tijdelijke of levenslange lijfrente.

Pensioenrekening opbouwen

Je “OudedagsVerplichting” (ODV) kun je verder laten opbouwen buiten de BV. Dat kan op een duurzame pensioenrekening van Stan&Wende.

Laat je helpen door een goede adviseur

Voor ons is dit gesneden koek, dagelijks werk. Voor jou meestal niet. Wij weten dat de keuze van het juiste product voor jou nauwkeurig luistert. En dat een goed financieel plan – groot of klein – je helpt om duidelijkheid, inzicht en rust te krijgen. 

Dit kun je dus het beste samen met een goede adviseur bekijken. Wij werken daarom samen met onafhankelijke adviseurs die je hierbij prima kunnen helpen. Hier vind je een lijst van adviseurs. Er is er altijd eentje in jouw buurt, maar online contact kan natuurlijk ook.

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over hoe je het beste met pensioenvermogen en reserves in je zaak kunt omgaan? Heb je vragen over duurzaam beleggen? Stuur ons een bericht. We helpen je graag!

null