Anton koos voor twee verschillende lijfrentes
14 september 2022 

Anton koos voor twee verschillende lijfrentes

Anton is 67 jaar. In het verleden heeft hij pensioen opgebouwd in de BV. In “eigen beheer” heet dat. Toen dat een aantal jaren geleden werd afgeschaft heeft hij op advies van zijn accountant de opgebouwde reserve omgezet in een “OudedagsVerplichting (ODV)”. Dit zou hem later meer flexibiliteit geven.

Nu is het “later” en moet hij beslissen wat hij met deze reserve gaat doen. Zijn accountant vertelt hem dat hij kan kiezen: of hij laat de uitkeringen door de BV doen, dan zijn die levenslang. Of hij kiest voor een lijfrente-uitkering buiten de BV. Die kan levenslang zijn, maar mag ook tijdelijk zijn. Als hij hiervoor kiest, moet hij zijn reserve afstorten naar een bank, vermogensbeheerder of verzekeraar die zo’n lijfrente aanbiedt.

De ideale oplossing voor Anton

Hij is echt niet dom, maar dit soort zaken bespreekt hij altijd met zijn accountant. Die helpt hem heel goed om de cijfers en het fiscale plaatje goed op een rij te zetten. Maar zo’n uitkering concreet regelen: dat is niet zijn ding, dus dat moet ergens anders geregeld worden. Anton vindt heel veel goed. Maar wat hij in ieder geval wil is dat zijn vermogen, dat hij heeft opgebouwd in de BV, nu wel verantwoord en zorgvuldig wordt beheerd. Daarom besluiten ze om een adviseur van Stan&Wende in te schakelen. Onafhankelijk en donkergroen: dat heeft vertrouwen.

In overleg met de accountant wordt gekozen om de reserve te verdelen over twee duurzame lijfrenterekeningen, namelijk een tijdelijke van 10 jaar en eentje met een levenslange uitkering. Hierdoor heeft hij nu wat meer te besteden, prettig omdat hij nu nog gezond is. En zekerheid voor de lange termijn. Een echte eye-opener voor hem!

Wat is de ideale oplossing voor jou?

Misschien is Antons oplossing ook op jou van toepassing. Maar elk mens en elke situatie is vaak net weer anders. Bekijk hier de opties. Voor een advies op maat werken we samen met kundige en onafhankelijke adviseurs, die goed bekend zijn met de producten van Stan&Wende. Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen