null

Meer rendement: doorbeleggen van je Gouden Handdruk-uitkering


Maar dan wel gegarandeerd 100% duurzaam. Wij investeren jouw geld verantwoord in een zorgvuldige selectie van donkergroene beleggingsfondsen. Beleggen met je Gouden Handdruk-uitkering of stamrecht is op lange termijn meestal beter dan een vaste lage uitkering. Veilig, vertrouwd en betrouwbaar.

Microkrediet

Onze speciale microkrediet portefeuille: Voorzichtig  beleggen met veel impact.

Fiscale keuzes

Een goede onafhankelijke adviseur helpt je met het maken van de juiste fiscale keuzes.

Veilig

Jouw geld staat veilig op een aparte bewaarrekening bij onze partner Fondsenplatform.

Hoe werkt doorbeleggen van je Gouden Handdruk/Stamrecht uitkering?

  • Je stort de uitkering van je polis of het saldo van je bankspaarrekening op je persoonlijke stamrechtrekening- zo heet dat officieel.
  • Heb je nog geen AOW? Dan kun je zonder boete ieder bedrag opnemen wat je wilt. Je moet natuurlijk wel gewoon belasting betalen over de uitkering.
  • Als je AOW krijgt moet je jouw gouden handdrukpot omzetten in een tijdelijke of levenslange uitkering. Je mag je geld dan niet meer in 1 keer opnemen.
  • Over je uitkeringen betaal je ieder jaar belasting. Vanaf je AOW-leeftijd is dat meestal een stuk lager dan nu. Dus een aantrekkelijk fiscaal voordeel.
  • Wat gebeurt er als je komt te overlijden? Dit geld is en blijft van jou, dus je nabestaanden ontvangen altijd de overige uitkeringen.
  • De uitkeringen worden bij aanvang vastgesteld. De hoogte van de uitkeringen zijn o.a. afhankelijk van het verwachte rendement en de afgesproken looptijd. Maatwerk dus. We maken graag een passende berekening voor jou.

In 4 stappen een uitkerende Gouden Handdruk/Stamrechtrekening openen. 

Hoe werkt dat?

1. Bepaal jouw uitkering

Bepaal eerst de gewenste looptijd en hoogte van je uitkering.

2. Start met openen rekening

De uitkerende Gouden Handdrukrekening komt op jouw eigen naam te staan.

3. Jouw profiel


Wat is jouw persoonlijke beleggersprofiel? Welk risico past bij jou? Welke duurzaamheidsvoorkeuren heb jij? Dit bepaal je hier.

4. Persoonlijke informatie

Vul je persoonlijke gegevens in en stuur je aanvraag naar ons toe.

Wij gaan dan direct voor je aan de slag!

Zoals je ziet: een duidelijk en eenvoudig stappenplan om je uitkerende Gouden Handdruk/Stamrechtrekening te openen. Bij iedere stap zie je vanzelf wat je moet invullen, wat dat voor jou betekent en hoe je verder gaat naar de volgende stap. 

Overstapservice

    Heb je een bankspaarrekening, vrijkomende gouden handdrukpolis oude woekerpolis of een stamrecht in je BV? Wij helpen jou om deze gemakkelijk – en zonder kosten of boetes – over te zetten naar je nieuwe stamrechtrekening van Stan&Wende. Dat kan al in de opbouwfase van je vermogen. Maar het kan ook als je AOW krijgt en je uitkeringen wilt regelen. Voor jou misschien wat lastige materie. Voor ons gesneden koek. Neem contact met ons op.

Wat klanten zeggen met een rekening bij Stan&Wende

Super simpel allemaal

‘Ik beleg om vermogen op te bouwen, zowel voor pensioen als voor het aflossen van de hypotheek. Eerst had ik er weerstand tegen. Beleggen leek me complex en risicovol. Maar bij Stan&Wende heb ik er gelukkig geen omkijken naar. Voor mij is het super simpel allemaal'
Aartjan van Erkel

De beruchtste copywriter

Beleggen in microkrediet

'Ik vind  het prettig dat iemand anders mijn vermogen beheert. Het is best tijdrovend om daar zelf mee bezig te zijn, daar heb ik geen zin in.’


‘Bij Stan&Wende kun je beleggen in microkrediet. Dat vind ik belangrijk, omdat je niet alleen rendement op je geld krijgt, maar ook  een ander helpt  uit de armoede te blijven. Dat heeft me over de streep getrokken om voor Stan&Wende te kiezen.’


Martien van der Valk

Gepensioneerd ondernemer

Kiezen voor toekomstdroom

'Ik ontdekte dat ik kon kiezen voor mijn eigen toekomstdroom (een duurzaam huis bouwen) en tegelijk voor maatschappelijk rendement. Natuurlijk vond ik het wel spannend om te beleggen. Maar het gaat eigenlijk vanzelf doordat er maandelijks automatisch een bedrag naar mijn rekening gaat. Een keer per jaar stort ik dan zelf nog geld bij dat ik dan kan missen.’

Leonie Haas

De Merkarchitect

Onze resultaten van de afgelopen 10 jaar

De rendementen van onze duurzame portefeuilles zijn gewoon goed te noemen.
Hieronder zie je het rendement van onze neutrale portefeuille, gemiddeld netto 5% per jaar.
Het rendement van een vergelijkbare onafhankelijk index van 70 andere vermogensbeheerders is 4% per jaar.

Bron: VBR-index© vermogensbeheer.nl

Bekijk de rendementen van alle portefeuilles

Veelgestelde vragen

Producten - Gouden handdruk uitkeren

Ik zie erg op tegen het overstappen van mijn huidige bank of verzekeraar naar Stan&Wende. Is dat niet erg ingewikkeld en duur?

Overstappen naar je nieuwe duurzame Gouden Handdruk/Stamrechtrekening is tegenwoordig gelukkig eenvoudig en niet duur. Met onze speciale overstapservice helpen we je op dit gemakkelijk en zorgeloos te regelen.

Staat mijn geld veilig bij Stan&Wende?

Wij werken samen met een zeer veilige partij, uitvoerder NNEK/Fondsenplatform. De Beleggingen staan namelijk in een aparte stichting/bewaarbedrijf en je vermogen is volledig gescheiden van NNEK/Fondsenplatform. De enige taak van het bewaarbedrijf is het administreren en bewaren van je beleggingen. Bij een faillissement vallen de beleggingen buiten de boedel. Dat is gelukkig zo geregeld in Nederland. Veiliger kan het niet.

Waarom zou ik pensioenbeleggen bij Stan&Wende?

Wij onderscheiden ons door een aantal zaken:
- We zijn volledig onafhankelijk van banken en andere financiële instellingen
- Onze portefeuilles zijn alleen maar opgebouwd uit 100% duurzame beleggingsfondsen van verschillende beleggingsinstellingen.
- We hebben al ruim 10 jaar een bewezen goed rendement.
- We zijn de enige pensioen/lijfrente-aanbieder waar jouw geld wordt belegd in 100% donkergroene fondsen.
- Je kunt bij ons rechtstreeks beleggen, maar ook via een adviseur.
- We zijn de enige onafhankelijke aanbieder die een speciale microkredietportefeuille heeft.
- We hebben een speciale online community.

Wat levert een duurzame beleggingsrekening van Stan&Wende mij op?

Onze rendementen kun je bekijken op de rendementen pagina. Het rendement is ook afhankelijk van het gekozen beleggersprofiel, namelijk zeer defensief, defensief, neutraal of offensief.

Staat jouw vraag er niet tussen?

null

Beste keuze om het goede te doen

Met Stan&Wende kies je voor duidelijkheid en gemak. Je weet zeker dat je geld bijdraagt aan een betere wereld. Met alleen maar fondsen die milieu, mensenrechten, zorg en kansen voor kwetsbare mensen vooropstellen. Het fijne is: uit het enorme aanbod kiezen we voor jou de groenste en meest sociale beleggingen.