null

Beleggersprofielen


Een beleggersprofiel geeft een indicatie van het risico dat je met je beleggingen loopt en van het rendement dat je met beleggen kunt halen. Stan&Wende belegt uitsluitend in beleggingsfondsen van aandelen, obligaties en microkredieten.

Gemak

Het fijne is: uit het enorme aanbod hebben wij voor jou de best mogelijke keuze gemaakt. 

Veilig

Jouw geld staat veilig op een aparte bewaarrekening bij onze partner Fondsenplatform.

Elk moment stoppen

Bij Stan&Wende zit je nergens aan vast. Je geld is 24/7 opvraagbaar. Je kunt er altijd bij.

Welk beleggersprofiel past bij jou?

Om het juiste profiel te kunnen bepalen hebben we natuurlijk wat gegevens nodig. We willen weten wie je bent, wat je financiële positie is, je beleggingsdoel, je risicobereidheid en jouw kennis en ervaring met beleggen. Op basis van deze gegevens kunnen wij jouw beleggingsportefeuille op je persoonlijke situatie afstemmen.

Online vragenlijst

Als hulpmiddel hebben we voor jou een online vragenlijst gemaakt. Na het invullen volgt jouw persoonlijke beleggersprofiel. We laten daarbij ook zien hoe je vermogen zich bij dit profiel kan ontwikkelen bij een verwacht, pessimistisch en optimistisch scenario.

Wijzigen beleggersprofiel

Je beleggersprofiel kan wijzigen in de loop der tijd. Bijvoorbeeld doordat je persoonlijke financiële situatie verandert. Door de vragen op de website nogmaals in te vullen zie je of het beleggersprofiel nog bij je past.

Soorten beleggersprofielen

Toezichthouder AFM (Autoriteit Financiële Markten) onderscheidt drie hoofdsoorten beleggersprofielen: defensief, neutraal en offensief. Een defensieve belegger wil vooral geen geld kwijtraken, een neutrale belegger kiest voor vermogensgroei op langere termijn en een offensieve belegger neemt graag nog extra risico in de verwachting op een hoger rendement. Stan&Wende werkt ook met deze drie profielen. 

Microkrediet

Daarnaast hebben we nog een extra “zeer defensief” profiel. Dit is een unieke portefeuille die bestaat uit drie wereldwijd gespreide microkredietfondsen. Deze rekening zorgt voor een laag maar stabiel rendement op langere termijn. Een portefeuille die veel gebruikt wordt door mensen die niet teveel risico’s willen lopen met hun reserves. Of als alternatief voor spaargeld wat niet direct nodig is.

Lees hier uitgebreide informatie over onze beleggersprofielen en de bijbehorende beleggingsportefeuilles.   
null

De enige belegger met maximaal rendement voor jou en onze planeet