Anke wilde weten of ze al kon stoppen met de zaak
16 augustus 2022 

Anke wilde weten of ze al kon stoppen met de zaak

Anke is 65 jaar. Ze heeft altijd met veel plezier in haar bedrijf gewerkt, maar nu heeft ze besloten om per 1 januari van het volgende jaar te gaan stoppen. Dat voelt goed.

Er staat een aardig bedrag op haar zakelijke rekening. Samen met een aantal polissen voldoende om goed van te kunnen leven. Maar er staat ook nog een FOR op de balans. Haar boekhoudster vertelt haar dat dit een soort van fiscale spaarpot is. Ze heeft twee keuzes: of direct afkopen en belasting betalen. Of dit bedrag afstorten naar een bank, vermogensbeheerder of verzekeraar en er een uitkering voor kopen: een lijfrente. De boekhoudster heeft berekend dat ze het minste belasting betaalt als ze de lijfrente in 15 jaar laat uitkeren. 

De ideale oplossing voor Anke

Ze is echt niet dom, maar er moeten nu wel veel dingen tegelijk worden bekeken en geregeld. Ze wil niet het risico lopen dat ze nu verkeerde beslissingen neemt. Haar boekhoudster helpt haar goed om de cijfers en het fiscale plaatje goed op een rij te zetten. Maar een FOR concreet regelen: dat is niet haar ding, dus dat moet iemand anders regelen. Anke vindt een hoop goed. Maar wat ze in ieder geval wil is dat haar geld, waar ze lang en hard voor heeft gewerkt, nu wel verantwoord en zorgvuldig wordt beheerd. Daarom besluiten ze om een adviseur van Stan&Wende in te schakelen. Onafhankelijk en donkergroen: dat heeft vertrouwen.

In overleg met de boekhoudster wordt gekozen om voor een uitkering via een lijfrenterekening te kiezen. De wil ze voorzichtig dus wordt gekozen om te beleggen in microkrediet. Een stabiel rendement gecombineerd met een serieuze impactbelegging: dat dit kan is een echte eye-opener voor haar! 

Wat is de ideale oplossing voor jou?

Misschien is Anke's oplossing ook op jou van toepassing. Maar elk mens en elke situatie is vaak net weer anders. Bekijk hier de opties. Voor een advies op maat werken we samen met kundige en onafhankelijke adviseurs, die goed bekend zijn met de producten van Stan&Wende. Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op.


Over de schrijver
Reactie plaatsen