De erfenis van Marianne

Marianne is 47 jaar. Een paar maanden geleden is haar moeder overleden - haar vader was al eerder overleden. Nu is ze bezig met de notaris om alles af te wikkelen en wat blijkt? Ze erft veel meer geld dan ze gedacht had. En de belasting is al betaald.

Marianne moet dus kiezen wat ze hiermee gaat doen. Maar eigenlijk heeft ze geen idee wat in haar geval het beste is. Ze heeft dit nog nooit aan de hand gehad en zeker niet zo’n groot bedrag. Het is geld van haar ouders en ze wil hier dus wel zorgvuldig mee omgaan.

Zowel haar ouders als Marianne vinden duurzaamheid best belangrijk. Daarom schakelt ze Stan&Wende in om haar hierbij te helpen. In het gesprek met een adviseur vertelt ze dat ze het grootste gedeelte van de erfenis niet nodig heeft. Ze vraagt zich af of ze dit geld misschien wel kan gebruiken om eerder te stoppen met werken. Of nu al minder te gaan werken?

Ook zou ze het fijn vinden om een gedeelte van de erfenis aan haar kinderen te geven. Moet ze dan nu al doen of kan dat ook wachten?

De ideale oplossing voor Marianne

De adviseur maakt een plan voor haar. En dat ze haar verschillende doelen kan bereiken door het geld te storten op een moderne flexibele beleggingsrekening: zo kan ze zelf bepalen wanneer en hoeveel geld ze wil opnemen. En wat voor risico’s ze acceptabel vindt. Want ze vindt beleggen wel wat spannend.

De adviseur vertelt haar dat het in haar geval slim is om twee rekeningen te openen: een rekening met voorzichtige (microkrediet)beleggingen. Deze kan goed gebruikt worden voor geld wat ze op korte termijn nodig heeft. En een rekening met meer aandelen. Dat geeft natuurlijk op de korte termijn meer koersrisico’s, maar op de langere termijn een hoger rendement. Marianne is 47 jaar, dus voor een gedeelte van de erfenis is haar ‘beleggingshorizon’ lang genoeg.

Samen met de adviseur opent ze haar nieuwe beleggingsrekeningen. Marianne is blij met het overzicht en de mogelijkheden. Ze ziet dat haar vermogen onderdeel is van haar persoonlijke financiële plan. Dit geeft haar duidelijkheid en rust. En haar geld (de erfenis van haar ouders) wordt goed belegd: niet alleen financieel, maar ook met een mooi maatschappelijk rendement.

Wat is de ideale oplossing voor jou?

Misschien is Marianne's oplossing ook op jou van toepassing. Maar elk mens en elke situatie is vaak net weer anders. Bekijk hier de opties. Voor een advies op maat werken we samen met kundige en onafhankelijke adviseurs, die goed bekend zijn met de producten van Stan&Wende. Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op.


Over de schrijver
Reactie plaatsen