null

Waar komt de naam Stan&Wende vandaan


Gemak

Het fijne is: uit het enorme aanbod hebben wij voor jou de best mogelijke keuze gemaakt. 

Veilig

Jouw geld staat veilig op een aparte bewaarrekening bij onze partner Fondsenplatform.

Elk moment stoppen

Bij Stan&Wende zit je nergens aan vast. Je geld is 24/7 opvraagbaar. Je kunt er altijd bij.

Waar komt de naam Stan&Wende vandaan

Dat zit zo. Wende is de dochter van Wouter van Leusen, Stan de zoon van oorspronkelijke medeoprichter Gerrit. Ze wilden hun kinderen een wereld meegeven die gezond en eerlijk is. Een aantal jaren geleden besloten ze dan ook om onder de naam “Stan&Wende” duurzame beleggingen aan te bieden aan hun klanten. En via een website landelijk mensen online te helpen met duurzaam beleggen. 

Gerrit doet inmiddels weer andere mooie dingen, daarom werkt Wouter nu samen met Hubrien Meijaard. Die was ook al een aantal jaren helden begonnen met duurzame beleggingsportefeuilles onder de naam “Groen Goud”. Ook voor zijn klanten en ook online voor de rest van Nederland.

Je begrijpt dat het klikte, toen Wouter en Hubrien besloten samen te werken onder de naam Stan&Wende. Want ook in hun werk hebben ze veel gemeen: Wouter belegt al sinds zijn achttiende en is daar nooit mee gestopt. Ook helpt hij anderen met beleggen. Samen met Hubrien die net als Wouter ook financieel lifeplanner is. Dat is iemand die op een rijtje zet hoe je met je geld jouw dromen kunt waarmaken. Meer weten over de oprichters? Lees hier verder.


Beste duurzame en sociale belegger

Stan&Wende wil de meest duurzame en sociale belegger zijn met een beter rendement dan traditionele beleggingen. We beleggen daarom in fondsen die 100% groen zijn. Ook zetten we ons in voor een eerlijke en sociale wereld. Daarom beleg je bij ons ook in microkredietfondsen. Zo helpen we ondernemers in ontwikkelingslanden. 


Goed financieel rendement

Beleggen bij Stan&Wende zorgt voor een goed rendement. Heel goed zelfs. Wist je dat we de afgelopen 10 jaar gemiddeld een flink hoger rendement haalden vergeleken met 70 andere vermogensbeheerders in Nederland? 


Waarom we groen en sociaal doen

Omdat dat logisch is, volgens ons. Iederéén wil dat onze planeet een fijne en leefbare plek is, ook voor volgende generaties. Zonder armoede, met een gezond klimaat en meer biodiversiteit. En omdat wij goed zijn in beleggen, willen we daarin de best denkbare keuzes maken. 


Waarom nu duurzaam beleggen

Omdat we bezorgd zijn over klimaatverandering en de steeds extremere weersomstandigheden. Ook hier in Nederland. Dus is het voor onszelf en de generaties na ons belangrijk dat we beleggen in ondernemingen die hernieuwbare energie gebruiken. Ook willen we het positieve verschil maken voor boeren en kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Vandaar dat we ook beleggen in microkredietfondsen. Gewoon, omdat er nog zoveel kansen zijn om van deze aarde een fijnere wereld te maken.


Beleggen: de zekerheid van de duurzaamste

De beleggingsfondsen van Stan&Wende vallen onder de duurzaamste categorie donkergroen: artikel 9 van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Dat is het duurzaamheidskeurmerk van de Europese Unie. Zo weet je zeker dat jouw belegging de meest positieve bijdrage levert aan mensen en duurzame ontwikkeling.


Beste keuze om het goede te doen

Met Stan&Wende kies je voor duidelijkheid en gemak. Je weet zeker dat je geld bijdraagt aan een betere wereld. Met alleen maar fondsen die milieu, mensenrechten, zorg en kansen voor kwetsbare mensen vooropstellen. Het fijne is: uit het enorme aanbod, kiezen we voor jou de groenste en meest sociale beleggingen. Daarin zijn we uniek in Nederland. 


Netto positief in 2030

Stan&Wende wil aanjager en voorloper zijn van de best denkbare beleggingen. Daarom willen uiterlijk 2030 een netto positieve beleggingsportefeuille hebben. Dit gaat verder dan niet vervuilen en werknemers genoeg betalen. We kiezen alleen nog maar voor portefeuilles met bedrijven die de wereld verbeteren. Die bijvoorbeeld zorgen voor:

  • minder broeikasgassen;

  • meer biodiversiteit;

  • diversiteit in topfuncties;

  • bevorderen van gezondheid.

Hiervoor volgen we de Duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties.Samenwerken vinden we belangrijk

We zoeken graag de verbinding. Op de eerste plaats met jou als klant. Wij vinden het geweldig om jouw dromen en doelen te laten uitkomen. Dus delen we onze kennis graag en luisteren we naar de vragen die je hebt. Daarom geven we bijvoorbeeld geregeld webinars over een actueel financieel thema. Daar worden we allemaal wijzer van.


Een ander voorbeeld van verbindingen is onze online community. Hier kun je veel informatie en inspiratie vinden en zelf plaatsen over diverse duurzame onderwerpen.


We doen het dus niet alleen. Daarom werken we ook samen met steeds meer financieel adviseurs. Daar verwijzen we naar door als je duurzaam financieel advies wilt. Bijvoorbeeld om te bepalen hoe beleggen in jouw eigen financiële planning past.


En ook in de financiële wereld werken we samen. Zo proberen we duurzame banken zover te krijgen dat ze, net als ons, beleggingsportefeuilles mogelijk maken om pensioen op te bouwen. Omdat we willen dat een duurzame oude dag mogelijk wordt voor zoveel mogelijk mensen. En omdat we met heel ons hart geloven in het Afrikaanse gezegde: ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. 
null

Stan&Wende belegt jouw geld in zaken die de wereld beter maken