Carla zat opeens met een vrijgevallen pensioenpotje
18 mei 2022 

Carla zat opeens met een vrijgevallen pensioenpotje

Carla is 55 jaar. Ze heeft in het verleden een beleggingspolis afgesloten. En later nog een bankspaarrekeing. De polis heeft een eindleeftijd van 55 jaar, dus die komt nu tot uitkering. En Carla moet dus kiezen wat ze hiermee gaat doen. Maar eigenlijk heeft ze geen idee wat in haar geval het beste is. Daarom heeft ze een adviseur ingeschakeld om haar hierbij te helpen. In het gesprek met de adviseur vertelt ze dat ze het bedrag van de polis nog niet nodig heeft: ze blijft nog wel een paar jaar doorwerken. Dat kan heel goed met een moderne flexibele pensioenrekening: ze kan vanaf nu zelf bepalen wanneer ze de uitkeringen wil laten ingaan.


De ideale oplossing voor Carla


De adviseur vertelt haar dat ze de waarde van de polis zonder fiscale boetes of kosten eenvoudig kan voortzetten in zo'n nieuw, persoonlijk pensioenproduct. Een echte eye-opener voor haar! Ook leuk: de waarde van de bankspaarrekening kan op diezelfde pensioenrekening worden gestort. Dat komt mooi uit, want Carla was het overzicht wel een beetje kwijtgeraakt in de loop van de jaren. Nu kan ze heel eenvoudig en overzichtelijk haar pensioenbeleggingen bijhouden.


Samen met de adviseur opent ze haar nieuwe pensioenrekening. En natuurlijk helpt de adviseur haar ook om de waarde van de bestaande polis en bankspaarrekening over te boeken naar haar nieuwe duurzame rekening.


Wat is de ideale oplossing voor jou?

Misschien is Carla's oplossing ook op jou van toepassing. Maar elk mens en elke situatie is vaak net weer anders. Bekijk hier de opties. Voor een advies op maat werken we samen met kundige en onafhankelijke adviseurs, die goed bekend zijn met de producten van Stan&Wende. Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op.Over de schrijver
Reactie plaatsen