Saskia liet haar pensioen updaten
04 april 2022 

Saskia liet haar pensioen updaten

Saskia is 49 jaar en al langer zelfstandige. Ze heeft ooit een beleggingspolis afgesloten. Zo eentje met heel veel kosten. En later nog een bankspaarrekening. Zo eentje waarop je nu bijna geen rente meer krijgt. Natuurlijk in loondienst vroeger wel wat pensioen opgebouwd, maar dat is lang geleden toen ze veel minder verdiende. En eigenlijk heeft ze geen idee wat in haar geval het beste is. Daarom heeft ze een adviseur ingeschakeld om haar hierbij te helpen.

In het gesprek met de adviseur wordt duidelijk dat ze nu een goed overzicht wil hebben van wat ze al heeft en wat ze feitelijk nodig heeft straks. En straks is bij haar: ongeveer AOW-leeftijd. Ze heeft plezier in haar werk, dus het kan zijn dat ze dan wil doorwerken of wat minder wil werken. Maar niet omdat het moet: daarom wil ze het nu goed regelen. Ze heeft nog nooit belegd, maar staat hier wel open voor. En natuurlijk wil ze haar geld nu duurzaam aan het werk zetten..

In het financiële plan van de adviseur staat duidelijk wat ze al dacht: met haar huidige pensioenopbouw bouwt ze niet voldoende op om te kunnen stoppen op haar AOW-leeftijd. Maar er staat ook, dat met de ruimte die ze in haar besteedbare inkomen heeft, dit “pensioengat” nog prima kan repareren. De adviseur geeft haar mee dat ze nog ruim 18 jaar heeft tot haar AOW: dat is dus haar “beleggingshorizon”. En dat is lang genoeg om te gaan beleggen. Een echte eye-opener voor haar: Haar inleg en het rendement hierop helpen haar om voldoende pensioen op te bouwen!

Een duidelijk verhaal en ze is opgelucht. En nu dus aan de gang!


De ideale oplossing voor Saskia

  • Die oude dure polis zijn ze snel klaar mee: de waarde kan eenvoudig en zonder kosten worden overgeheveld in haar nieuwe donkergroene pensioenrekening bij Stan&Wende. Dat scheelt heel wat kosten in de toekomst. En zorgt ook voor serieus duurzaam rendement.
  • Ook leuk: de waarde van de bankspaarrekening kan op diezelfde nieuwe pensioenrekening worden gestort. Gaat nu dus ook serieus rendement opleveren.
  • En de adviseur – samen met haar boekhouder – berekent hoeveel ze maximaal fiscaal ieder jaar mag inleggen. En wat ze nog mag inhalen vanuit het verleden – dat blijkt ook nog een aardig bedrag te zijn. Kan ze mooi een deel van haar spaaroverschot voor gebruiken.

Dit komt mooi uit, want Saskia was het overzicht dus wel een beetje kwijtgeraakt in de loop van de jaren. Nu kan ze heel eenvoudig en overzichtelijk haar pensioenbeleggingen bijhouden.

In die beleggingen zitten aardig wat aandelenfondsen. Dat kan omdat ze nu nog een lange looptijd heeft. De adviseur noemt dat een “offensief beleggingsprofiel”. En het leuke (en voor haar rustgevende gedachte) is, dat ze richting haar pensioen steeds voorzichtiger kan gaan beleggen: nog zo’n eye-opener…

Wat is de ideale oplossing voor jou?

Misschien is Saskia's oplossing ook op jou van toepassing. Maar elk mens en elke situatie is vaak net weer anders. Bekijk hier de opties. Voor een advies op maat werken we samen met kundige en onafhankelijke adviseurs, die goed bekend zijn met de producten van Stan&Wende. Heb je nog een vraag? Neem contact met ons op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen