null

Je krijgt een erfenis


Gemak

Het fijne is: uit het enorme aanbod hebben wij voor jou de best mogelijke keuze gemaakt. 

Veilig

Jouw geld staat veilig op een aparte bewaarrekening bij onze partner Fondsenplatform.

Elk moment stoppen

Bij Stan&Wende zit je nergens aan vast. Je geld is 24/7 opvraagbaar. Je kunt er altijd bij.

Je krijgt een erfenis

En die is toch net wat meer dan een leuke auto. Wat ga je daar mee doen? Beleggen? Prima, maar hoe pak je dat aan? Waar moet je rekening mee houden? Is het goed om die erfenis mee te nemen in je totale financiële plan? In deze situatie zit je vaak met veel vragen en onzekerheden. De mensen van Stan&Wende hebben de antwoorden, zorgen voor duidelijkheid en helpen je met het maken van bewuste keuzes. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden » 

Je krijgt een erfenis

Met geld wat je krijgt uit een erfenis kun je natuurlijk veel doen. Beleggen bijvoorbeeld. Om een voorbeeld te geven van deze mogelijkheid, nemen we je graag even mee in het concrete verhaal van Marianne. 


Hoogte bedrag?

Niet zelf verdiend-emotie

Goed/zorgvuldig mee omgaan

Mogelijkheden en vrijheid (bv. minder werken)

Onafhankelijk

Naar kinderen?

Opeens veel geld zonder ervaring hier mee (help)

Casus

Marianne is 47 jaar. Een paar maanden geleden is haar moeder overleden-haar vader was al eerder overleden. Nu is ze bezig met de notaris om alles af te wikkelen en wat blijkt? Ze erft veel meer geld  dan ze gedacht had. En de belasting is al betaald.  

Marianne moet dus kiezen wat ze hiermee gaat doen. Maar eigenlijk heeft ze geen idee wat in haar geval het beste is. Ze heeft dit nog nooit aan de hand gehad en zeker niet zo’n groot bedrag. Het is geld van haar ouders en ze wil hier dus wel zorgvuldig mee omgaan. 

Zowel haar ouders als Marianne vinden duurzaamheid best belangrijk. Daarom schakelt ze Stan&Wende in om haar hierbij te helpen. In het gesprek met een adviseur vertelt ze dat ze het grootste gedeelte van de erfenis niet nodig heeft. Ze vraagt zich af of ze dit geld misschien wel kan gebruiken om eerder te stoppen met werken. Of nu al minder te gaan werken?

Ook zou ze het fijn vinden om een gedeelte van de erfenis aan haar kinderen te geven. Moet ze dan nu al doen of kan dat ook wachten? 

De adviseur maakt een plan voor haar. En dat ze haar verschillende doelen kan bereiken door het geld te storten op moderne flexibele beleggingsrekening: Zo kan ze zelf bepalen wanneer en hoeveel geld ze wil opnemen. En wat voor risico’s ze acceptabel vindt. Want ze vindt beleggen wel wat spannend.

De adviseur vertelt haar dat het in haar geval slim is om twee rekeningen te openen: een rekening met voorzichtige (microkrediet)beleggingen. Deze kan goed gebruikt worden voor geld wat ze op korte termijn nodig heeft. En een rekening met meer aandelen. Dat geeft natuurlijk op de korte termijn meer koersrisico’s, maar op de langere termijn een hoger rendement. Marianne is 47 jaar, dus voor een gedeelte van de erfenis is haar ‘beleggingshorizon’ lang genoeg. 

Samen met de adviseur opent ze haar nieuwe beleggingsrekeningen. Marianne is blij met het overzicht en de mogelijkheden. Ze ziet dat haar vermogen onderdeel is van haar persoonlijke financiele plan. Dit geeft haar duidelijkheid en rust. En haar geld (de erfenis van haar ouders) wordt goed belegd: niet alleen financieel, maar ook met een mooi maatschappelijk rendement.

Dit is het verhaal van Marianne. Maar jouw situatie is vast anders. Je bent jonger of ouder. Je hebt één bewust doel met dit geld. Of misschien nog helemaal niet. Iedere situatie vraag eigenlijk om een goed financieel plan. De adviseurs van Stan&Wende helpen je graag daarbij! 

Laat je helpen door een goede adviseur

We zetten hier de mogelijkheden zo duidelijk mogelijk op een rijtje voor je. Alleen: voor ons is dit  gesneden koek, dagelijks werk. Voor jou meestal niet. Werk waarvan wij weten dat de keuze van het juiste product voor jou nauwkeurig luistert. Dit kun je dus het beste samen met een goede adviseur bekijken. Wij werken daarom samen met onafhankelijke adviseurs die je hierbij prima kunnen helpen. Hier vind je een lijst van adviseurs. Er is er altijd eentje in jouw buurt, maar online contact kan natuurlijk ook.

Bereken hoe je geld groeit

Wil je weten wat het effect is van rendement op jouw belegging? Wij hebben daar een hele eenvoudige tool voor ontwikkeld. Kun je ook direct zien (misschien wel net zo belangrijk) hoeveel CO-2 jouw beleggingsportefeuille bespaart ten opzichte van traditioneel beleggen

Openen van jouw persoonlijke beleggingsrekening

Je opent eenvoudig een beleggingsrekening bij Stan&Wende. Alleen of met je adviseur. In een paar duidelijke stappen open je online je nieuwe duurzame rekening. Of meer natuurlijk, dat mag ook. Je regelt het allemaal hier.

Wat is duurzaam beleggen?

Je leest hier veel over beleggen. En meer precies: duurzaam beleggen. Maar: hoe werkt dat eigenlijk beleggen? Welke risico’s neem je dan? Wat zijn de mogelijkheden? En kan dat eigenlijk wel met je pensioengeld?

En duurzaam beleggen, hoe werkt dat dan, is dat veel anders dan “traditioneel” beleggen? En hoe duurzaam is Stan&Wende eigenlijk? En wat levert het op?

Allemaal logische vragen. De antwoorden vind je hier »

Heb je nog meer vragen?

We hebben de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Waarschijnlijk staat jouw vraag en het antwoord hier tussen. Zo niet, dan stuur je ons gewoon even een berichtje. We helpen je graag!

null

De enige belegger met maximaal rendement voor jou en onze planeet