null

Er komt een polis tot uitkering


Gemak

Het fijne is: uit het enorme aanbod hebben wij voor jou de best mogelijke keuze gemaakt. 

Veilig

Jouw geld staat veilig op een aparte bewaarrekening bij onze partner Fondsenplatform.

Elk moment stoppen

Bij Stan&Wende zit je nergens aan vast. Je geld is 24/7 opvraagbaar. Je kunt er altijd bij.

Er komt een polis tot uitkering

Toen je die afsloot, had je bedacht dat bijvoorbeeld 55 jaar een mooie leeftijd was om te stoppen. Maar nu ben je gewoon lekker aan het werk en eigenlijk heb je dat geld nog niet nodig. Wat dan? Moet je dat geld al laten uitkeren? Of kun je zo’n polis ergens anders voortzetten -en dan wel met serieus duurzame beleggingen- totdat je echt gaat stoppen? Hoe werkt dat dan fiscaal? En wat kost dat dan? En natuurlijk wil je ook weten welke beleggingsprofiel het beste bij je past. Best veel vragen, waar de adviseurs van Stan&Wende de antwoorden op hebben, handig, dus leer hier verder:

Er komt een polis tot uitkering

Met een opgebouwd vermogen in een polis of op een bankspaarrekening kun je veel doen. Om een voorbeeld te geven van de mogelijkheden, nemen we je graag even mee in de concrete casus van Carla: 


Het verhaal van Carla

Carla is 55 jaar. Ze heeft in het verleden een beleggingspolis afgesloten. En later nog een bankspaarrekening. De polis heeft een eindleeftijd van 55 jaar, dus die komt nu tot uitkering. En Carla moet dus kiezen wat ze hiermee gaat doen. Maar eigenlijk heeft ze geen idee wat in haar geval het beste is. Daarom heeft ze een adviseur ingeschakeld om haar hierbij te helpen. In het gesprek met de adviseur vertelt ze dat ze het bedrag van de polis nog niet nodig heeft: ze blijft nog wel een paar jaar doorwerken. Dat kan heel goed met een moderne flexibele pensioenrekening: Ze kan vanaf nu zelf bepalen wanneer ze de uitkeringen wil laten ingaan.


Carla is niet dom

De adviseur vertelt haar dat ze waarde van de polis zonder fiscale boetes  of kosten eenvoudig kan voortzetten in zo’n nieuw, persoonlijk pensioenproduct. Een echte eye-opener voor haar! Ook leuk: de waarde van de bankspaarrekening kan op diezelfde nieuwe pensioenrekening worden gestort. Dat komt mooi uit, want Carla was het overzicht wel een beetje kwijtgeraakt in de loop van de jaren. Nu kan ze heel eenvoudig en overzichtelijk haar pensioenbeleggingen bijhouden.


Samen met de adviseur opent ze haar nieuwe pensioenrekening. En natuurlijk helpt de adviseur haar ook om de waarde van de bestaande polis en bankspaarrekening over te boeken naar haar nieuwe duurzame rekening.


Dit is het verhaal van Carla. Maar jouw situatie is vast anders. Bijvoorbeeld omdat je een ander soort polis hebt. Of omdat jij al wel toe bent aan een uitkering. 

Kies daarom hieronder welk product voor jou van toepassing is:

Uitkering uitstellen

Je lijfrentepolis komt tot uitkering, maar je wilt de uitkering uitstellen. Lees verder »

Uitkering laten ingaan

Je lijfrentepolis komt tot uitkering en je wilt de uitkering laten ingaan. Lees verder »

Duurzaam voortzetten bij Stan&Wende

Je polis heeft de einddatum nog niet bereikt, maar je wilt de waarde van deze polis of bankspaarrekening duurzaam voortzetten bij Stan&Wende. En pas later laten uitkeren. Lees verder »

Bereken hoe je geld groeit

Wil je weten wat het effect is van rendement op jouw belegging? Wij hebben daar een hele eenvoudig tool voor ontwikkeld. Kun je ook direct zien (misschien wel net zo belangrijk) hoeveel CO-2 jouw beleggingsportefeuille bespaart ten opzichte van traditioneel beleggen.

Heb je in het verleden een gouden handdruk of stamrecht gehad?

In het verleden zijn vaak Gouden Handdrukken in een polis of op een bankspaarrekening gestort. Of dit “stamrecht” (zo heet dat officieel) is in een BV gestort.

Wat veel mensen niet weten, is dat je ook deze gouden handdrukken ook eenvoudig kunnen worden omgezet naar een donkergroene Stan&Wende rekening.

Kies daarom hieronder welk product voor jou van toepassing is:

A

Je gouden handdrukpolis komt tot uitkering, maar je wilt de uitkering uitstellen: naar Product stamrechtrekening opbouw.Lees verder »

A

Je gouden handdrukpolis komt tot uitkering en je wilt de uitkering laten ingaan. Lees verder »

A

Je gouden handdrukpolis heeft de einddatum nog niet bereikt, maar je wilt de waarde van deze polis of bankspaarrekening duurzaam voortzetten bij Stan&Wende. En pas later laten uitkeren. Lees verder »

A

De opgebouwde stamrechtreserve in je BV moet ingaan, of is al ingegaan. Lees verder »

A

De opgebouwde stamrechtreserve in je BV hoeft nog niet uitgekeerd te worden, maar je wilt de waarde duurzaam voortzetten bij Stan&Wende. En pas later laten uitkeren. Lees verder »

Wat is duurzaam beleggen?

Je leest hier veel over beleggen. En meer precies: duurzaam beleggen. Maar: hoe werkt dat eigenlijk beleggen? Welke risico’s neem je dan? Wat zijn de mogelijkheden? En kan dat eigenlijk wel met je pensioengeld?

En duurzaam beleggen, hoe werkt dat dan, is dat veel anders dan “traditioneel” beleggen? En hoe duurzaam is Stan&Wende eigenlijk? En wat levert het op?

Allemaal logische vragen. De antwoorden vind je hier »

Laat je helpen door een goede adviseur

We zetten hier de mogelijkheden zo duidelijk mogelijk op een rijtje voor je. Alleen: voor ons is dit  gesneden koek, dagelijks werk. Voor jou meestal niet. Werk waarvan wij weten dat de keuze van het juiste product voor jou nauwkeurig luistert. Dit kun je dus het beste samen met een goede adviseur bekijken. Wij werken daarom samen met onafhankelijke adviseurs die je hierbij prima kunnen helpen. Hier vind je een lijst van adviseurs. Er is er altijd eentje in jouw buurt, maar online contact kan natuurlijk ook.

Wat is lijfrente en pensioen

Lijfrente, banksparen, pensioenrekening, gouden handdruk, stamrecht: er worden hier allerlei termen gebruikt. Dat kan best verwarrend zijn. We hebben daarom een overzicht gemaakt waarop we wat uitgebreider ingaan op de verschillende mogelijkheden en producten.

null

De enige belegger met maximaal rendement voor jou en onze planeet